Değerli dostlarımla okurlarım saat 23.00’ten itibaren, mebpersponel.com ve kamubiz.com sitelerinde yayınlanan haberleri gönderdiler.

MEB Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in, “ Sağlık sorunları nedeniyle görevden affını istedi” haberlerine üzülmüş olacaklar ki paylaşmak istemişler.

Haberde, “Sitemize gelen bilgiye göre MEB Personel Genel Müdürü Sayın Fehmi Rasim Çelik normalde Haziran 2023 yılında zorunlu emekli olacaktı, fakat Sayın Çelik Sağlık sorunları nedeniyle görevden affını istediği ifade edildi. Ve MEB Personel Genel Müdürlüğüne ise Ortaöğretim Genel Müdür İbrahim Halil Topçu'nun atanacağı ve bugün Ortaöğretim Genel Müdürlüğünde yazılıların erkenden tamamlanması yönünün de birim sekreterlerine gerekli talimat verildi” yazıyordu.

Haberi okuduğumda inanmadım.

Çünkü gerçek değildi.

Nereden mi biliyorum?

Bir: Haber, hafta sonu gece yarısı sitede yayınlanarak resmi kanallardan yalanlanması gecikeceğinden daha çok kişi tarafından okunması amaçlanmış.

İki: Rasim Hocanın performansından, özverili çalışmasından, sendikaların isteklerine karşı çıkmasından rahatsız olanlar bilerek haber yaptırmış.

Üç: Yazım kuralları düzeltilmeden her iki sitede de aynen kullanıldığından belli ki aynı kişi ya da kişiler tarafından servis edilmiş.

Dört: Orta Öğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu’nun adı, İbrahim Halil Topçu olarak yazıldığından acemice ve aceleyle kaleme alınmış.

Beş: Orta Öğretim Genel Müdürü İbrahim Halil Topçu'nun Personel Genel Müdürlüğüne atanacağı yazılarak aynı bakanlıkta uyumlu çalışan Rizeli iki dost karşı karşıya getirilmek istenmiş.

Altı: “Bugün Ortaöğretim Genel Müdürlüğünde yazılıların erkenden tamamlanması yönünün de birim sekreterlerine gerekli talimat verildi” cümlesi yazıyı kaleme alanların cahilliğini gösteriyordu.

Yedi: 26 Nisan’da anjiyo olan, 2 damarı açılarak stent takılmasına rağmen Rasim Hoca bugün sağlık sorunlarını gerekçe göstererek affını istemesi inandırıcı değil.

Sekiz: Rasim Hoca affını istese bile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer uyumlu çalışma arkadaşının istifasını kabul etmez.

Dokuz: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dışında Rasim Hoca görevden affını isteyemeyeceği gibi Bakan Mahmut Hoca da kabul etmez.

SONUÇ:

Rasim Hoca, Kocaeli Milli Eğitim Müdürü iken MEB Personel Genel Müdürlüğüne atanmasının ardından10 Ağustos 2021 tarihinde “Rasim Hoca, Ankara’da da BAŞARI HİKAYESİ yazar” başlıklı yazımda olduğu gibi Mahmut Hoca ile birlikte bakanlıkta da Başarı Hikayesi yazmaya devam edecektir.

Yıllarca Ankara’da iktidar değişikliği nöbeti tutan, çoğu sahadan gelmeyen eğitim-öğretime yabancı bürokratlar zaman zaman bu tür asparagas haberler yaptırsalar da amaçlarına ulaşamayacaklar.

Rasim Hocanın, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünden ayrılacağı haberlerine sevinenler avuçlarını yalayacaklar.

Gitmesi için akşam sabah dua edemler, 65 yaşını dolduracağı Haziran 2023’e kadar bekleyecekler.

Galip ATAMAN / Bizim Yaka