Eğitim Platformu Üyelerinden Masonlarla Ortak Projeye İmza atan İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ'ye tepki.

Eğitim Platformu Üyeleri yaptıkları ortak basın bidirisiyle Ömer YAHŞİ'ye sert tepki gösterdiler. 

İşte Platformdan yapılan o açıklama:

MASONLAR OKULLARA GİREMEZ !
‘SİYONİZM’İN UZANTISI MASONLARA GEÇİT YOK !

Gizli mahfillerde mayalanan necasetin 1700’lü yıllarda meydana çıkması ile görünür olan masonluk, daha en başta hem Avrupalı Hristiyanlar, hem de Devlet-i Ali Osman tarafından yasaklanmış, Vaka-i Hayriye olayı ile ortadan kaldırılmış, ancak; zayıflayan hassasiyetin çürüttüğü her ortamda yeniden meydana çıkmıştır. Öyle ki, hain bir suikast ile katlettikleri Sultan Abdulaziz’den sonra tahta geçirdikleri Şehzade V. Murat bile da Proodos Locası’nda mason olmuş bir haindi. Ulu Hakanımız Abdülhamid Han döneminde iyice pusan mason locaları, ancak İzmir ve Selanik’de varlığını devam ettirebilmiş, buna karşılık Selanik, İzmir ve Manastır’da mason Talat (Talat Paşa) yönetiminde örgütledikleri İttihad ve Terakki Cemiyeti eliyle evvela Sultan Abdulhamid Han’a darbe yapılmış daha sonra ele geçirilen iktidar imkanlarıyla Devlet-i Ali Osman’ın yıkılması için her yola başvurulmuş ve nihayet muvaffak olunmuştur.

Masonluk tarihi, hem bizde hem dünya tarihinde bir darbeler, suikastlar tarihidir. Hem Osmanlı dönemi, hem de Cumhuriyet döneminde meydana gelen, tüm, darbe, terör, ekonomik kriz vb.de masonların doğrudan ya da dolaylı olumsuz etkisi mevcuttur.

Kökü dışarıda, maksadı gizli, yerli ve milli olan her şeyin ve herkesin zıddı, düşmanı olan bu örgüt, Cumhuriyet’in ilk yılları boyunca yasaklanmış, loca açmasına izin verilmemiştir. Sonraki yıllarda, eski yöntemleri ile yeniden palazlanan masonluk, 1956 yılında 28 loca olarak örgütlü iken, şu anda doğrudan Mason adı ile 262 loca, alt ve yan kuruluşlar ile birlikte, aktif 900 mason cemiyeti olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Hal böyle iken, çocuklarımızı emanet ettiğimiz okullarımıza Rotary Kulübü sokmayı hedefleyen “Rotary Okulda” Projesini kabul ederek, uygulanması için protokol imzalayan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne yapmaya çalışmaktadır? Hiçbir bahane bu konuda mazeret kabul edilemez ve hiçbir gerekçe bu hatayı affettiremez! Bugün eğitim için türlü fedakarlıkları yapmış bulunan devletimizi, Rotary’lerin yardımına muhtaç, acziyet içinde göstermeyi amaçlayan beyanatlar ise ayrı bir rezilliktir.

Milli Eğitim Bakanlığı acilen gerekli müdahaleyi yapmalı, açılan bu fesat kapısını tamamen kapamalıdır. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan söz konusu protokol iptal edilmeli, sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılmalıdır.

Yerli ve Milli bir Maarif Nizamını hep birlikte kurmak, 2023 hedeflerine ulaşabilmek hepimizin ortak amacıdır, işte bu sebeple bizler bu sürecin takipçisi olacağız.

#masonlarokullaragiremez
#masonlaragecityok
#masonlarahayır
#masonlukyasaklansin

EĞİTİM PLATFORMU ÜYELERİ

Yesevi Alperenler Ocağı
Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği
Yenilikçi Ar-Ge Derneği
İnsanî ve Sosyal Gelişim Merkezi
Kadıköy Eğitime Destek Platformu
Eğitim Gönüllüleri Derneği