Bugüne kadar sürekli olarak imtiyazlı davranılan ve çifte standart yapılarak kollanan Şişli Öğretmenevi'ne son olarak sağlık personeli için yapılan ödemede haksız kazanç sağlandığı iddia ediliyor.

2020 salgın süreci başladığında sağlık çalışanlarımız hem evlerine bulaş götürmemek hem de çalışma şartlarına uygun iş yerlerine yakın faydalanabilecekleri sosyal tesislerde konaklayabilmek için Cumhurbaşkanlığı'nın çıkardığı genelgeye istinaden sosyal tesis ve öğretmenevlerinden ücretsiz olarak faydalanmışlardı.

Bunun için Sağlık Bakanlığı, öğretmenevleri'nin giderlerini karşılamak üzere, oralarda kalan sağlıkçıların sayısı ve ayrılan odaları kadar ücret belirledi ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bu ücretleri gönderdi. Milli Eğitim Bakanlığı'ysa bu bedeli, ayrılan öğretmenevlerindeki odalar ve verilen hizmet tutarı oranınca öğretmenevleri arasında ödenek olarak tanımlayacak ve öğretmenevlerinin hesaplarına yatıracaktı. Buraya kadar her şey normaldi. Nitekim tüm Türkiye’deki öğretmenevleri'ne bu ücretler gönderildi. Ancak İstanbul’da bulunan öğretmenevleri arasında dikkati çeken bir fark oluştu. Şöyle ki, örneğin 25-30 tane odası olan ve bunları sağlıkçılara ayıran bir öğretmenevine 100.000 TL gibi bir tutar ödenirken, 12 tane odası olan ve bunun sadece 8'ini sağlık personeli için ayıran Şişli Öğretmenevi'ne, diğer öğretmenevlerinin ödeneklerinden kesilerek 600.000 TL’ye yakın bir ödenek gönderilmiştir.

Sağlık çalışanlarımız bu süre içerisinde üç öğün yemek yese ve bütün odaları tam anlamıyla kullanarak konaklasalardı bile asla bu meblağ tutmuyordu.

Öğretmenevinin birine 30.000 TL, diğerine 50.000 TL, bir diğerine 120.000 ya da 130.000 TL gönderilirken, Nişantaşı’nın ortasında kira ödemeksizin; konaklama, düğün ve toplantı merasimleriyle sürekli faaliyet gösteren, otoparkından büyük gelirler elde eden, sürekli hizmet vermekte olan ama üstelik bu hizmetleri verdiği öğretmenlerimizle sıkıntı yaşayan bu öğretmenevi kurulduğu günden bu güne aynı kişiler tarafından yönetilmektedir. Kamuoyu, "bu kadar bol imkan içerisinde, nasıl oluyorsa zarar ettiği söylenen ve başka öğretmenevlerinden kesilen ödeneklerle, hak etmediği 600.000 TL civarında maddi yardımla desteklenen bu kurumun ve yöneticilerinin ayrıcalığı nedir?" sorusunun cevabını merak ediyor.

kamudan.com