Eğitim Bir Sen tarafından düm protesto edilen Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem KOCA hakkındaki skandal iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Eğitim Bir Sen Mersin Şube Başkanı Abdulla ÇELİK'in kamuoyunun gündemine taşıdığı Personelin gizli bilgilerini basına servis etmek, devletin aracını şahsi işlerinde kullanmak, akçeli işler, mobbing, şantaj ve baskı, Fetöden açığa alınmış isimleri şube mdüürü yapma ve kadrolu şube müdürlerini başka ilçelere göndermek...vb gibi daha birçok usulsüzlük ve skandalla ismi anılan ve halen soruşturma geçiren Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem KOCA adına Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro imzalı bir açıklama yayınlandı. 

İşte o açıklama:

BASIN AÇIKLAMASI

 (15.04.2019)   

Eğitim-Bir-Sen Sendikasının 1 no.lu şubesinin izinsiz olarak yaptığı basın açıklamasında, kendi sendikalarının üyesi olmadığını belirttikleri bazı yöneticilerin merkez ilçelere atanmaları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan atamalar hakkındaki iddialarından bahsedilmiştir. Oysaki Bu görevlendirmeler 5442 sayılı İl İdaresi Kanununda belirtilen mevzuat çerçevesinde yapılmıştır. 

Sendikalarına üye olan memurların tarafımızdan çağırılarak istifaya zorlandığı iddiasında bulunmuşlardır. Oysa ki bu toplantıyı yapma girişiminde bulunan sendika başkanı ve üyelerinin 1.5 aydır süren isnatsız iftiraları neticesinde bunları tasvip etmeyen üyelerin kendi rızaları ile müdürlüğümüzün herhangi bir baskısı olmadan istifa etmeleri sonucu oluşan bu geriye gidişin faturasını İl Milli Eğitim Müdürü ve yöneticilerine yıkmak istemişlerdir. 

Kurum içerisinde görevlendirilen kişiler aracılığıyla makam ve mevkilerini kullanarak mobbing, baskı ve tehdit iddialarında bulunmuşlardır. Ne yazık ki bu iddialar da asılsız ve mesnetsiz bir iddiadan öteye gidememiştir. 

Kurumumuzdaki iş ve işleyiş, çalışma düzeni hakkında siyasiler böyle istedi veya sendikalar böyle istedi şeklindeki beyanlarda tamamen gerçeklerden uzak bir iddiadır. Şöyle ki Kurumumuzdaki iş ve işleyiş, çalışma düzeni tamamen Milli Eğitimin Temel Amaçları ve yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılmaktadır. 

Sendikanın şube sekteri olan kişinin Milli Eğitim Müdürlüğü özlük dosyasındaki “gizli” ibareli ve kişiye özel belgenin oradan çıkarılarak basına servis edilmesi iddiası da tamamen gerçek dışı ve ağır suçlayıcı bir iddiadır. Şöyle ki bahsedilen kişi hakkındaki belge defalarca herkes tarafından gündeme getirilerek değişik zamanlarda değişik platformlarda kurumumuzun dışındaki kişilerce bilinen ve ortama yayılan bir belgedir. 

İddia edildiği üzere kurumumuzda baskı, şiddet ve zulümden bahsedilemez. Kurum çalışanlarının fişlendiği iddiaları da tamamen yersiz iddialardan öteye gidememiştir. 

Sendikanın basın açıklamasına konu olan iddialar Bakanlığımız Maarif Müfettişlerince yaklaşık 3 haftalık bir süreç içerisinde inceleme ve soruşturmaya tabi tutulmuştur. Bakanlığımızdan gelecek rapor kamuoyu ile paylaşılacaktır. 

Basın açıklaması yapan sendika başkanının daha önce sosyal medya aracılığıyla attığı tweetlerdeki mesnetsiz, soyut ve hakarete varan iddialarla ilgili olarak Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlanarak kovuşturma süreci başladığının da bilinmesinde yarar vardır. 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı çalışmalar ile birlik ve beraberlik ruhu içerisinde Türkiye genelinde ve Uluslararası Projelerde en üst seviyelerde başarılara imza atmış durumdadır. Mersinde eğitimin kalitesinden her zaman övgü ile bahsetmekten onur ve gurur duymaktayız. Bu başarıların söndürülmesini ve duraksatılmasını hiçbir güç engelleyemez ve engelleyemeyecektir de. 

Eğitim-Bir-Sen sendikasının “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa” uymayan bu basın açıklaması ile daha önce sosyal medya üzerinden yaptıkları, kanun ile sınırları çizilmiş sendikacılık faaliyetleri ile bağdaşmayan açıklamaları sebebi ile başlatılan adli ve idari inceleme-soruşturma işlemleri devam etmektedir. Yapılan idari ve adli inceleme, soruşturma ve kovuşturmalar sonuçlandığında kamuoyuna ve ilgililere gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.