Son dakika haberi: Eylül'de Açılacak Okullarla İlgili Açıklama Geldi

Koronavirüs nedeniyle okullar sona erdirilmiş ve uzaktan eğitimle dönemin bitirileceği açıklanmıştı. Yeni eğitim öğretim yılı Eylül ayında açılacak. Eylül ayında açılacak yeni eğitim öğretim yılının nasıl olacağı konusunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklaması yaptı. 

İnternet ortamına taşınan 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları' sayesinde gidemediği illere dijital imkanlarla ulaşmaya devam eden Bakan Ziya Selçuk, bu görüşmelerde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk bu kez Mardinli eğitimciler ile bir araya geldi. Uzaktan eğitim döneminde gösterdikleri çabadan dolayı meslektaşlarına teşekkür eden Bakan,  "Bu zor günlerde öğretmenler olarak bizler toplumun yaralarını sarmaya gayret gösteriyoruz" dedi.

Artuklu'dan bağlanan Nevin Çete'nin oğlu Deniz, EBA'daki yaz dönemi hazırlıklarına dikkat çekerek, "Siz bizi bizden daha çok düşünüyorsunuz. Ben yaz aylarını yok saymıştım. Sizin bu yaptığınız şey için minnettarım" derken, Bakan Selçuk da buna karşılık  "Bizim görevimiz çocuklarımıza hizmet etmek" yanıtını verdi. Bakan Selçuk, Yeşilli ilçesinden Orhan Kesim'in telafi eğitim ile ilgili sorusunu yanıtlarken, süreci izlediklerini kaydederek, "Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek'ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek. Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler. Bu telafiyi, Destekleme Yetiştirme Kurslarıyla yıl içinde de devam ettireceğiz" bilgisini paylaştı.

Konu ile ilgil igörüşlerinizi habermizin altındaki yorum kısmından yazarak sesinizi yetkililere duyurabilirsiniz.