Mebpersonel.com'un haberine göre; Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Şube Müdürlüğü Norm kadrosunun 8 olduğu fakat şu an itibari ile 15 Şube Müdürünün görevde olduğun ve batman.meb.gov.tr internet sitesi teşkilat şemasına bakıldığında 15 Şube Müdürünün hali hazırda görevde olduğu görülmektedir.

8 Norm kadrosu olan bir yerde neden 15 Şube Müdürü görev alır sorusunun merak ettiğimiz için konu üzerinden yaptığımız araştırma sonucu bu sorunun cevabına  bulduk  ve işte o  cevaba gelecek olursak bilindiği üzere MEB tarafından yaz döneminde zorunlu rotasyon kapsamında Türkiye genelinde çalıştığı yerde görev süresi dolan Şube müdürleri zorunlu olarak tercihlerine  göre yeni görev yerlerine atandılar. Bu atamalar sonrası görevlerine başlayan bir çok şube müdürü görevlendirmeler ile daha önce görev yaptıkları yerlere geri göndererek göreve başladı.

Batman örngeğinden yola çıkarsak  rotasyon kapsamında yerleşmesi yapılıp yeni görev yerinden memnun olanların eski yerlerine göreve dair bir talepleri olmadığından ötürü ve Batman ilinden tercih yapıp yeni görev yerine gittikten sonra Batman'a dönme yönünde talepleri doğrultusunda  bu şekilde  görevlendirmeler ile Şube Müdürlüğü  Normu 8 olan İl MEM'de 15 Şube Müdürü  çalışmaktadır. Diğer illerde rotasyon sonrası nasıl bir durum olduğu konusunda elimizde bir veri olmadığında ötürü bir yorum yapamazken, haberimiz sonra Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTALAN'IN nasıl bir adım atacağını hep birlikte göreceğiz.

Sonuç olarak Şube Müdürleri açısında bakılacak olursa Zorunlu olarak tercih yapıp rotasyon kapsamında görev değişikliği nedeniyle il değiştiren bir çok şube müdürünün de eski görev yerlerine dönme istekleri olmasına rağmen MEB'in bu konuda nasıl bir yol izleyeceğini zaman gösterecektir.