Tokat Milli EĞitim müdürlüğünün bir anaokulunda şikayet edildiği için hakkında soruşturma açılan müdür yardımcısına ceza verildiğini ancak şikayet eden kişilere de ceza verildiği yönünüde Eğitim bir Sen şube başkanının açıklamaları yer aldı.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Şaban CEYLAN'ın açıklamasının ardından konuyla ilgili Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat KÜÇÜKALİ sitemize bir açıklama gönderdi. 

İşte Tokat İl Milli Eğitim Müdürünün konuya ilişkin yaptığı açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz:

Cevap ve Düzeltme Metni

 

www.ajanskamu.net adlı internet sitenizin 27.03.2019 günlü haberinde 'Tokat Milli Eğitim Müdürü bu ahlaksız müdür yardımcısını niçin kolluyor?' başlığıyla bir habere yer verilmiş ve haber içeriğinde;  zorba ve ahlaksız müdür yardımcısına açılan soruşturmada ceza verilen müdür yardımcısını şikayet edenlere ceza veren Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün skandallarla çalkalandığı belirtilmiştir.

Söz konusu haber gerçeği yansıtmayan, kamuoyunu yanıltan bir haber olup, bu sebeple kurumumuzun Saygınlığı zedelenmiştir.

Halen yayınlamakta olduğunuz https://www.ajanskamu.net/haber/tokat- milli-egitim-mudurlugu-ne-yapmaya-calisiyor-h99756.html link adresli sitesinin haberinde  eksik ve hatalı bilgiye dayalı olarak haber yapma yoluna gidilmiştir. Kamuoyunu aydınlatma ve gerçeği ortaya çıkarmak için yayın yapmakla yükümlü olan www.ajanskamu.net adlı internet sitesinin sözkonusu haberi bu amaca hizmet etmemektedir.

Kamuoyunca bilinmelidir ki  olayın öğrenilmesinden sonra Müdürlüğümüzce ivedi olarak gerekli tedbirler alınmak suretiyle idari süreç başlatılmıştır.

Korunduğu söylenen kişi hakkında 5 ayrı iddianın sübuta ermiş olması nedeniyle disiplin yönünden gerekli cezalar verilmiş olup, idari yönden ise yöneticilik görevinin de üzerinden alınarak il içinde başka bir kurumda öğretmen olarak görevlendirilmiştir. Kurumumuza atfedilen kişiyi koruma iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Ayrıca ve önemle belirtmek isteriz ki anayasa ve kanunlara bağlı bir idare olarak  Müdürlüğümüzce tesis edilen iş ve işlemlerde Anayasa, Kanun ve sair yasal mevzuat dikkate alınmak suretiyle, Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen eğitim ve öğretim politikalarına uygun, kamu yararı esas alınarak azami ölçüde dikkat ve özen gösterilmek suretiyle hareket edilmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

İçeriğin yayından çıkarılması ve cevap hakkı isteyen    

Tokat Milli Eğitim Müdürü                                                                                    Murat KÜÇÜKALİ

 

www.ajanskamu.net