Haber Global Muhabiri Ozan Ulaş Caymaz'ın aktardığına göre, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce uzaktan eğitim modeli ile hayata geçirilmesi planlanan 'Kendini geliştir, geleceği değiştir' adlı projeye katılan öğretmenlerin kişisel verilerinin bulunduğu program hacklendi.  

Proje kapsamında siteye yüklenen 5 bin öğretmenin kişisel verileri siber korsanlarca ele geçirildi. Söz konusu kişisel bilgiler, ad, soyad, TC kimlik numarası ve e-posta adreslerinden oluşuyordu. 

Proje detaylarından Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) haberinin olmadığı öğrenildi. Sorumlular hakkında soruşturma başlatıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da konuya ilişkin bir soruşturma başlattı.

MÜDÜR SİNGAPUR’DA GÖRMÜŞ

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın programın açılışında her meslekte yetişmenin esas olduğunu belirterek, “Öğretmenlik olunca bunun anlamı çok daha büyüktür. Zira insan, insanın gölgesinde yetişir. Öğretmenlik mesleğinde usta-çırak ilişkisinin hayati ehemmiyetlidir” demişti.

Sinan Aydın bu programı hazırlama gerekçesini şu sözlerle aktarmıştı:

* 4-5 ay kadar önce bir eğitim gezisi vesilesiyle Singapur’da bulunduk. Singapur’da her öğretmen her yıl 100 saat keyfiyyetli hizmet içi eğitim semineri almak zorunda.

* Biz de hizmet içi eğitim semineri Antalya’ya gidip gelmek, orada otellerde biraz istirahat etmek gibi algılanıyor. Müsteşar yardımcımızın ifadesine göre, bütçesinin yüzde 90’ı yol ve konaklama giderlerine ayrılıyor, yüzde 10’u eğitimci giderlerine ayrılıyor.

MEB'den yapılan açıklamada ise “BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi programa hacker saldırısını 13 Nisan’da tespit etti. Bakanlığımız, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı da konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Sorumlular hakkında da soruşturma açıldı” ifadelerine yer verildi.

SÖZCÜ