İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı(İLKSAN) ilçe temsilci seçimleri yaklaşık 2 ay önce yapılacaktı fakat MEB Covid-19 salgını nedeniyle seçimleri ileri bir tarihe ertelemişti. Bakanlıktan gelen yazıya göre İLKSAN ilçe temsilcisi seçimleri 19 Haziran 2021 tarihine yapılacak.

Seçimlerin sonucu ne olacak? Mevcut yönetim mi devam edecek yoksa yönetim değişecek mi? gibi sorular aslında İLKSAN üyelerini neredeyse hiç ilgilendirmiyor.

Bakanlık yaklaşık 2 ay önce İLKSAN seçimlerini ertelemeden önce mevcut yönetimi destekleyen Türk Eğitim Sen ve yeni yönetimin için mevcut yönetimin en güçlü rakibi Eğitim Bir Sen ve çeşitli sendikalar ile bireysel adaylar okul okul geziyor, propaganda yapıyordu.

O zamanlar edinilen bilgilere göre her gelen aday ya mevcut yönetimi savunuyor ya da eleştiriyordu. Kısacası vaat yok, kuru propaganda ve karalama kampanyası vardı. Şimdi de durum çok değişmiş değil.

İLKSAN üyeleri mevcut yönetimden veya yönetime aday olan kimselerden seçim sonrasında ne yapılacağını veya ne yapılmayacağını öğrenmek istemektedir.

Üyelerin en önemli beklentileri şunlardır:

1- Üyelik zorunlu değil isteğe bağlı olmalıdır.

2- Komik rakamlar olan emeklilik yardımı acilen artırılmalıdır.

3- İLKSAN, 2 milyar lirayı bulan varlığını çeşitli sektörlerde değerlendirerek artırmalı, üyelere yansıtmalıdır. Bunun için gerekli mevzuat çalışmaları hızla bitirilmelidir.

4- İLKSAN'ın üyelere verdiği diğer sosyal yardımlar(evlenme, doğum, ölüm vb.) acilen en az %500 artırılmalıdır.

5- Otel ve konukevlerindeki üyelere özel fiyatlar daha da aşağıya çekilmelidir.

6- Araç kampanyası başta olmak üzere kampanyalar sıklaştırılmalı ve çeşitlendirilmelidir.

7- İLKSAN genel müdürlük, yönetim ve denetim kurulu müdür, başkan ve üyelerinin maaşları üyelerin tepkisine neden olmayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir.