Ajanskamu-Özel Haber

Uzaktan Eğitimde korona virüs pandemisiyle birlikte yeni tedbirler alındı. Buna göre uzaktan eğitim kararı verildi. Peki bu süreçte sınıf geçme nasıl olacak? Uzaktan eğitimde notlar nasıl verilecek? Süreç bundan sonra nasıl işleyecek? 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Covid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim sürecinde geçtiğmiz dönem sadece birinci dönem notlarına göre sınıf geçme ve kalmaya karar verdi.

Peki bu yıl nasıl bir uygulama yapılacak en çok merak edilen konuların başında bu soru geliyor..

Uzaktan eğitimde sınıf geçme ve sınıftta kalma nasıl olacak? 

MEB Ortaöğretim yönetmeliğinde değişkilik yapmış ve bu konuda düzenlemeler yapmıştı.

Ancak 2020 -2021 eğitim öğretim yılına uzaktan eğitimle devam edilmesi kararından sonra binlerce veli ve öğrenci bu soruyu da merak ediyor. 

Bir çok öğrenci uzaktan eğitimde ders öğretmenlerine bu konuyu sormaktadır. Uzaktan eğitimde notlar nasıl verilecek? Uzaktan eğitimde sınıf geçme, sınıfta kalma neye göre belirlencek henüz bilinmiyor. 

MEB'in bu konuda iki alternatifi bulunuyor :

Birincisi herkesi bir üst sınıfa geçirmek.

İkincisi Online sınavlar yaparak ölçme değerlendirme sürecini de tamamalyarak notları vermek.

Burada şu sorun ortaya çıkacaktır. Sınıfta kalma olursa bu öğrenciler neye göre kalmış olacaklar? Hangi kriterler uygulamaya konulacak? 

Dolayısıyla MEB'in uzaktan eğitim kararı sonrası yeni sistemde sınıf geçme nasıl olacak? Uzaktan eğitimde notlar nasıl verilecek? Sınıfta kalma olacak mı? sorularına cevap vermesi gerekiyor.