Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AKİT TV'de katılmış olduğu programda sunucunun 18 Martta atananan öğretmenlerin kararnamlerine dair sormuş olduğu soruya net bir şekilde cevap vererek okullar açılmadan kararnamelerin gönderilmeyecegibi net bir şekilde ifade etti.

Bu açıklama sonrası 18 Martta atanana öğretmenler okullar açıldığında kararnameleri illlere gönderilecek ve göreve başlayacaklardır.

Sunucu: 18 MARTTA ATANAN ÖĞRETMENLER BİZİM DURUMUZ NE OLACAK? BİR KARARNAME OLACAK MI?

Bakan Ziya SELÇUK :

Bakın bizim MEB olarak Devlet olarak belirli kurallarımız, kaidelerimiz var ve Milli Eğitim Bakanlığı yüzlerce kez atama yaptı yüzlerce kez bu işi başarı ile ortaya koydu geçmiş yıllarda bu kez de yapacak.

Ama şu an okullar açık değil öğrenci yok bizim bu çerçeveden okulun olmadığı öğrencinin olmadığı bir yere öğretmen atamamız söz konusu değil yani bunu çok net ifade ediyorum.

Dolayısıyla bu süreç belirginleştiğinde bizde bu atamalar ile ilgili gerekeni yapacağız. Hiç merak etmesinler onların atamalarının ön işlemi bitti kararname ile ilgili kısmı var.

Şu anda öğrenci yok okul yok ama biz başlayalım derlerse bu bizim şu andaki belirsizlik içinde onaylayacağımız bir durum değil bu nedenle okullar açıldığında zaten biz gerekeni yapacağız merak etmesinler.