Okullar ne zaman açılacak? Ortaokul ve liseler (8,9,10,11 sınıflar) için son durum: Bakan Selçuk süreci değerlendirdi.

Milyonlarca insanın merak ettiği okullar ne zaman açılacak? diğer sınıflar ne zaman okula gidecek konusu ile ilgili en yetkili ağız olan Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK bugün bbir açıklama daha yaptı. 

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan SLEÇUK "üz Yüze Eğitimle İlgili İleri Boyutta Kararlar Alacağız, bu konuda görüşmemiz gerekn yerlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Süreçte okulalrın açılmasını istiyoruz. Bu ndenle önümüzdeki haftadan itibaren yüz yüze eğitime geçilmesi ile ilgili olarak ileri boyutta kararlar alacağız " açıklaması yaptı. 

2 gün yetmez. Net söylüyorum. Bunu biz tercih etmiyoruz. Keşke okulları hemen açabilsek. Bizim sorumluluğumuz ne? Okulu açmak. Bizim odaklandığımız bu. Okulları açınca ne yapacağız? Bize düşen gereğini yapmak. İlla uzaktan eğitim olsun diye istemiyorum. Benim açımdan çocukların ilk ihtiyaçları duygusal bağ. Öğretmenleriyle, arkadaşlarıyla bir bağ kurma.

Bu çocuklarımızın duygusal ihtiyacını halledelim. Diğerlerini yaparız. Benim için birinci vazife budur. Asıl önemli şey okumayla ilgili okuduğunu anlama. Okuma dediğiniz şey 2 aylık bir şey. Veliler rahat etsinler bunu biz hallederiz. Yaz boyunca çocuklara okuma yazma içeriği verdik. Neye hazırlandığını görsün, neyle karşılaşacağını görsün. Bütün bunlarla ilgili öğretmeniyle oynasın. Bütün bu süreçler aslında bizim hep çocukları, velileri hazırlamamızla ilgiliydi. Hiç şüphe etmesinler biz bunu yaparız.

Okuma yazma sürecinde okuma bayramı diye bir şey var. Bu Mart'tan sonra çocuklar hazır olur. Daha sonra yıl sonuna doğru eğlenceli bir şekilde çalışma yapılır. Bu çocuklarımız işin temelini aldılar. Fakat eksik kaldıkları yerlerde bu çocuklarımızı ilk önce yüz yüze eğitime almak istiyoruz. 2. sınıfları okula almak için çalışmamız var.