Türkiye genelinde uzun bir süredir ara verilmiş olan eğitim alanı ile ilgili olarak yapılan uzaktan eğitim, EBA TV çalışmaları haricinde, öğrencilerin okuldan uzak kaldıkları dönem boyunca almaları gereken ünitelerin yüz yüze telafisi yapılacak.

Bakan Selçuk Açıklamıştı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2020 yılının ilk günlerinden bu yana dünya genelinde yıkıcı bir etkiye sahip olan Koronavirüs salgını sebebi ile verilen eğitim arasına rağmen, söz konusu derslerin uzaktan eğitim ile işlendiğini; fakat ilgili eğitimlerin yüz yüze telafi eğitimler ile destekleneceğini açıklamıştı.

Beklenen Açıklama Geldi, Telafi Eğitim Tarihi Belli Oldu

Bakan Ziya Selçuk tarafından yapılması beklenen açıklama geldi. Selçuk yaptığı açıklamada, söz konusu eğitimlerin yüz yüze telafi durumlarının okulları başlamadan önce başlatılabileceğini, söz konusu durum ile inisiyatifin ise okullarda olacağını açıkladı.

Özel Okullar İsterse 15 Ağustosta Başlayabilir

Özel okullar eğer talep edilirse 15 Ağustos 2020 tarihi itibari ile yüz yüze telafi eğitimlere başlayabilecek.  Uzaktan eğitim takviminde ise herhangi bir değişiklik olmadan 19 Haziran 2020 tarihinde nihayete erdiriliecek.

Telafi Eğitimler 31 Ağustos 2020’de Başlayacak

Okul müdürlerinin gerekli çalışmalar ve verileri göz önünde bulundurularak hazırlayacakları yüz yüze eğitim takvimine göre herhangi bir şekilde sabit müfredat ve takvim dayatması yapılmayacak. MEB Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadelere göre, 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitimin haricinde yüz yüze telafi eğitim başlamış olacak.

3 Hafta Sürecek, Tercih Edilirse Yıl Boyunca Devam Edecek

Söz konusu yüz yüze eğitim uygulaması için belirlenen ders takviminin 3 hafta süre ile işleneceği açıklandı. Söz konusu durumda 3 haftalık süreci öğretmenlerin ve derslerin mümkün kıldığı sürece birer ders saatine paylaştırarak okullarda gün sonunda yapılacak birer saat ek ders ile tamamlamak da mümkün olabilecek.