İletişim Başkanlığı'na personel alınacak.

İletişim Başkanlığı tarafından kamuilan sayfası üzerinden ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanda Mütercim-Tercüman kadrosunda istihdam etmek üzere kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. 6 kamu personeli alımının başvuru bilgileri ise yazımızda.

İletişim Başkanlığı merkez teşkilatında boş bulunan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 4/B maddesi kapsamındaki sözleşmeli personel pozisyonlarına 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” çerçevesinde, Başkanlıkça yapılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre yapılacak kamu 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

(a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6 ve 7 inci bentlerinde belirtilen şartları taşımak.

(b) Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış veya tecilli/muaf olmak.

(c) Yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört (4) yıllık lisans programlarından mezun olmak. (ç) ÖSYM Başkanlığınca yapılan 2019 veya 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) katılarak, KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

(d) ÖSYM Başkanlığınca yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (YDS) katılarak İngilizce dili için en az (A) düzeyinde dil bildiğini belgelemek veya bu seviyede bildiğine ilişkin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak (Yabancı dil belgesinin 2016- 2020 yıllarında alınmış olması gerekmektedir.).

(e) Yabancı dil belgelerinin denkliği hususunda ÖSYM Başkanlığının 18/09/2017 tarihli Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Yönergesi ve 25/02/2016 tarihli Eşdeğerlik Tablosu esas alınacaktır. (f) İkinci bir yabancı dil bilmek, dil veya çeviri alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak, sözlü çeviri yapabilmek veya daha önce kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel sektörde tercüme hizmetlerinde çalışma deneyimine sahip olmak tercih sebebi sayılacaktır.

BAŞVURU TARİHLERİ

İlana başvuru yapacak adaylar 23/10/2020 tarihinden itibaren 06/11/2020 tarihine kadar https://basvuru.iletisim.gov.tr adresinden yapılacak.