Sağlık Bakanlığı, üniversitelerin 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz döneminde eğitimin online devam etmesini istedi.

Uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu eğitimlerin ise mümkünse ertelenmesini önerdi.

2020-2021 eğitim yılı MEB'e bağlı okullarda online şekilde başladı. Normal şartlarda eylül ayının ikinci haftasından itibaren faaliyetlerine başlayan üniversiteler için de en 1 Ekim'den önce açılmayacak kararı YÖK tarafından alınmıştı. YÖK, geçtiğimiz günlerde aldığı kararla her üniversitenin kendileri için karar alacağı konusunda öğrencileri bilgilendirmişti. Tüm bunlar olurken, YÖK'e Sağlık Bakanlığı'dan tavsiye kararı yazısı gönderildi. Peki, üniversiteler açılacak mı?

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Türkiye'de son 24 saatte 1612 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 53 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 276 bin 555, can kaybı 6 bin 564 oldu. Tüm bu gelişmeler olurken, yüz binlerce öğrencinin eğitim aldığı üniversitelerin durumu da merak konusu oldu.

YÖK, Bakanlıktan üniversitelerde güz döneminde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi konusunda il pandemi veya il umumi hıfzıssıhha kurullarının fikri alınarak rektörlüklerce karar verilmesine ilişkin görüş istedi .

Bakanlıktan YÖK'e gönderilen cevabi yazıda, üniversitelerde güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması önerildi. Yazıda uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi tavsiye edildi.