Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Efes 2022 tatbikatının son törenleri için 9 Haziran'da gittiğimiz İzmir'de ordumuzun gücünü yeniden gördük. Dünya'nın en eski ve en etkin ülkelerinin başında geliyoruz.

Gerek terörle mücadelede, gerek bölgesel krizlerde sorunları ortadan kaldırma konseptimizi başarıyla uyguluyoruz. Dost ülkelere verdiğimiz desteklerle, ilkeli duruşumuzla farkımızı her alanda gösteriyoruz.

Ülkemizin güvenlik kaygılarına saygı duymayan hiçbir yapının sahip olduğumuz güçten faydalanma imkanı olmayacağını ifade ediyoruz.

Türkiye, son 20 yılda kurulan kalkınma alt yapısıyla kendini farklı bir konuma getirmeyi başarmıştır.

"Suriye'deki harekat hazırlıklar tamamlanınca başlayacak"

Son iki asırda nice sınamaları ağır bedellerle geride bırakan bir ülke olarak, tek millet, tek bayrak, tek vatan ilkeleriyle yola çıkarak azimle yola devam edicez. Tıpkı terör örgütlerinin başını inlerinde ezdiğimiz harekatlar gibi.

Sİyasi, ekonomik ve askeri tüm kalibiyetlerimizi 2053 vizyonumuzu hayata geçirmek için kullanacağız. Suriye sınırımızda oluşturmaya başladığımız güvenlik koridorunun eksiklerini tamamlamayla ilgili hazırlıklarımız biter bitmez yeni harekatlara başlayacağız. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm unsurlarına hazırlık çalışmalarında başarılar diliyorum. Günümüzde savaşlar sadece muharebe meydanında değil, her alanda veriliyor.

Yıllık 243 milyar dolarlık ihracata ulaşan iş dünyamızı da tebrik ediyorum. Karadeniz'de enerji konusundaki atılımın bir an önce insanların hizmetine sunulmasını bekliyoruz.

Türksat 5b uydumuzun hizmete alma töreninde, gelecek uzay çalışmalarımızı gözden geçirdik. Uzaya göndereceğimiz uydular yerli ve milli olacak.

"Marmaris'te ağaçlandırma çalışmaları yoğun bir şekilde başlayacak"

Marmaris yangınını yakından takip edip söndürülmesi tüm imkanlarımızı kullandık. Bakanlarımız ve yanlarındaki ekipler orada 5 günlük yoğun bir çalışma ortaya koydular. 5 bin hektarı aşkın alanda ciddi bir ağaç yanması olmuşsa da, herhangi bir ölüm olmadığı teselli kaynağı olmuştur. Ağaçlandırma çalışmalarına yoğun bir şekilde giriyoruz. Yine yeşilimize kavuşacağız. Yangına 13 ü uçak 44'ü helikopter 3'ü İHA olmak üzere 613 arazöz, 203 iş makinesi ile müdahale edilmiştir.

Sabotaj sonucu çıktığı belirlenen yangına fidan dikilerek yeniden ihya edilecektir. Burası CHP'li belediyedir demedik.

Yarın İspanya'ya NATO Zirvesi'ne gidecek, ülkemizin hak ve menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız.

Adana'da 2 kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar

8 Temmuz'da maaşlar zamlı yatacak

Temmuz ayı memur maaşları 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödenecek.