Kamuda çalışan memurlar 3600 ek göstergeye odaklanmışken yaklaşık sayıları 55 bini bulan infaz koruma memurlarına özlük müjdesi Bakan Gül'den geldi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Kadro Durumu (01.11.2021) raporuna göre 30.605 kadrolu, 24.555 sözleşmeli olmak üzere yöneticileriyle beraber yaklaşık 55 binden fazla infaz koruma memuru bulunuyor.

3600 ek göstergeye dahil edilip edilmeyecekleri konusunda henüz netlik kazanmış bir açıklama yokken Bakan Gül'ün açıklamasına göre 70 bin infaz ve koruma memuru için hükümetin harekete geçtiği öğrenildi. İnfaz koruma memurlarının özlük hakları iyileştirilecek!

BAKANLAR KURULUNDA GÖRÜŞÜLDÜ
Yeni Şafak'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan kabinenin önemli gündem başlıklarından biri de açık cezaevlerinden izne gönderilen hükümlülerdi. Salgın başlangıcında yoğunluğu azaltmak için açık cezaevlerindeki hükümlüler, ilk olarak 15 Nisan'da "izinli" olarak evlerine gönderilmişti. 31 Mayıs 2020'den bu yana 9 kez uzatılan açık cezaevi izinleri 30 Kasım'da sona eriyor.

DÖNMEYENE YAKALAMA KARARI
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de konuyla ilgili bir sunum yaptığı kabine toplantısında, iznin uzatılmamasının kararlaştırıldığı öğrenildi. Bu tarih itibariyle ceza süresi dolanlar geri cezaevine dönmeyecek. Ancak ceza süresi henüz dolmamış olanlara Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce cezalarının geri kalanını çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek. Dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak. İlgili kurumlar hükümlülerin cezaevlerine dönüş prosedürüyle ilgili yol haritası belirlemeye çalışıyor.

İNFAZ VE KORUMA MEMURLARINA ÖZLÜK MÜJDESİ
Bakan Gül'ün, sunumunda, infaz koruma memurlarının bu süreçte özveriyle çalıştıkları, evlerine gitmeyip 14 gün boyunca çeşitli yerlerde izolasyona tabi tutuldukları, ailelerinden uzak kaldıklarının ifade ettiği öğrenildi. Bu arada, hükümetin önümüzdeki süreçte infaz koruma memurlarının özlük haklarında iyileştirme yapılmasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapacağı da öğrenildi.