Asgari ücretli de 4 çeyrek kaybetti

Arıcanlı, “2002 yılında bir devlet memurunun maaşıyla 24 çeyrek altın alınabiliyorken, günümüzde bir devlet memuru maaşı ile 7 çeyrek altın alınabilmektedir. Diğer taraftan asgari ücretle çalışan emekçilerimizin 2002 yılında almış oldukları asgari ücret ile 7 çeyrek alınabiliyorken günümüzde 3 çeyrek altın alınabilmektedir” dedi.

Tek liste halinde gidilen Tüm Yerel-Sen Edirne Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Mümin Tolgahan Arıcanlı, güven tazeledi.

Tüm Yerel-Sen Edirne Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu’nu, Edirne Belediye Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda gerçekleştirdi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Mümin TolgahanArıcanlı güven tazelerken, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Tüm Yerel-Sen Edirne Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu’na katılarak,  yeni yönetime başarılar diledi. 1990-1995 yılları arasında Eğitim-İş Edirne İl Başkanlığı ile daha sonra kurulan Eğitim-Sen Genel Merkez kurucu üyesi ve yöneticisi olarak görev yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada yaptığı konuşmada Türkiye’deki sendikalaşma sürecine değindi. Geçmişe göre sendikaların avantajlarının daha fazla olduğunu belirten Gürkan, mücadeleyi bırakmamak gerektiğini söyledi. Gürkan, “Bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır bir de yarınlar için direnenler. Direnmek lazım. Direnenler hep kazanamaz ama kazananlar hep direnenlerdir. Yolunuz açık olsun. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Tüm Yerel-Sen Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden aday olan Mümin TolgahanArıcanlı da sendikanın 9 Eylül 2013 yılında “Vatan,  Emek, Cumhuriyet, Şiarıyla” kurulduğunu  ve sendikanın bugün 18 bin üye sayısına ulaştığını söyledi.

Verdiği destekten dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a da teşekkür eden Arıcanlı, “İçinde bulunduğumuz zorlu ekonomik koşullarda, emeğin ve emekçinin yanında durarak sosyal denge sözleşmelerini en üst limitten imzalayan ve biz emekçilerin bir nebze de olsa nefes almalarına olanak sağlayan, kapısı birileri tarafından kapalı tutulsa da kapısı her daim herkese açık olan, Eğitim İş Sendikası Kurucu Başkanlarından Edirne Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’a ve  desteğini esirgemeyen tüm belediye başkanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların en çok sabit gelirli kamu çalışanlarını ve asgari ücretlileri etkilediğini belirten Arıcanlı, “2002 yılında bir devlet memurunun maaşıyla  24 çeyrek altın alınabiliyorken, günümüzde  bir devlet memuru maaşı ile 7 çeyrek altın alınabilmektedir. Diğer taraftan asgari ücretle çalışan emekçilerimizin 2002 yılında almış oldukları asgari ücret ile 7 çeyrek alınabiliyorken günümüzde 3 çeyrek altın alınabilmektedir. Enflasyonun sürekli olarak artması, ülkemizdeki emekçilerin maddi kazanımlarını yok etmektedir” diye konuştu.

Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Mehmet Koç da “2013 yılında 3 kişi olarak çıktığımız bu yolda artık 500 kişilik kocaman bir aileyiz. Bugünlere gelmemizde emekleri olan tüm yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek sendikacılığın zor bir iş olduğunu söyledi.

YENİ YÖNETİM İSE ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

ŞUBE YÖNETİM KURULU (ASİL)

1-) MÜMİN TOLGAHAN ARICANLI

2-) ZAFER VAROL

3-) İNAN ÇAVUŞ

4-) BURAK ŞİMŞEK

5-) EDİZ MARTİN

6-) ŞAFAK KILIÇ

7-) ÖZBİR HAKAN SAVAŞÇI

DENETİM KURULU (ASİL)

1-) KENAN ŞENTÜRK

2-) NEJAT AKTÜRK

3-) CİHAN ÇIĞLA

DİSİPLİN KURULU (ASİL)

1-) ERKAN ERAL

2-) GENCER ÜRÜTÜK

3-) LEVENT TAŞPINAR

4-) MURAT YAVUZ

5-) TAYFUN TÜTÜNCÜ

ŞUBE YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1-) SERHAN CUMALI

2-) ÖZGÜR ŞEKER

3-) AKIN ÇİFTİ

4-) AKİF KARABOĞAZ

5-) GÜVEN KARABUDAK

6-) ALTAN GÜZELLİ

7-) TANZER ÖZEK

DENETİM KURULU (YEDEK)

1-) ŞENOL IRMAK

2-) ERKAN ELBÜKEN

3-) ŞENOL KARTAL

DİSİPLİN KURULU (YEDEK)

1-) SEFA TABAK

2-) ÖMER GÜÇLÜ

3-) FATİH KAYA

4-) EVRAN ERTAN

5-) YUSUF TÜTÜNCÜ

ÜST KURUL DELEGE LİSTESİ

1- MÜMİN TOLGAHAN ARICANLI

2- MEHMET KOÇ

3- BÜLENT ULUCA

4- ALTAN GÜZELLİ

5- ÖZGÜR ŞEKER

6- ÖZKAN GÜLEŞ

7- GÜVEN KARABUDAK

8- İNAN

Haber Merkezi

edirneyenigün