Yeni yıl ile birlikte binlerce memur ve memur emeklisinin gözü kulağı açıklanacak olan enflasyon verilerine ve Ocak ayında alacakları zam miktarına çevrilmiş durumda. Aralık ayında milyonlarca çalışanın merakla beklediği EYT sorununu çözüme ulaştırmış olan hükümet, asgari ücret zam miktarını da netleştirerek yeni gündem maddesi ile ilgili çalışmalara başlamıştı. Tüm bunlardan sonra gözler memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranlarına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; memur zamları ile ilgili sorulan sorulara "Memurlarımızı da enflasyona ezdirmeyeceğiz" diyerek açıklama yapmıştı. Peki, bu açıklamalar sonucunda emekli ve memur zammı ne kadar olacak? Memur maaşları Ocak ayında ne kadar artacak?

Memur ve emekli maaşında yapılacak olan düzenlemeler ile ilgili açıklama yapan uzmanlar; normal şartlarda emekli maaşının enflasyon artışı ile belirlendiğini ifade etmiştir. Bu durumda maaşların yılda Ocak ve Temmuz ayında olmak üzere yılda iki kez belirlendiğini söyleyen uzmanlar; açıklanacak enflasyon artışı sonrasında net olarak maaşların belli olacağını açıklamıştır. Son beş aylık enflasyon farklarına bakıldığında şu anda %14 bandında görülen zam miktarının ne olacağı büyük bir merak konusu. Ancak öngörülen enflasyonda biraz da olsa düşüşün yaşanacağı şeklinde olunca enflasyon farkının maaşlara çok da bir katkısı olmayacağı belli oldu.

CHP eli, Anayasa Mahkemesi kararıyla memurun parasına el konuldu! CHP eli, Anayasa Mahkemesi kararıyla memurun parasına el konuldu!

Toplu sözleşme şartlarına göre 2023 yılı için memur çalışanlara % 8 artı enflasyon farkı şeklinde bir zam oranı belirlenmişti.

Refah payı ile beraber %17 gibi bir oranda zam alınacağı şu anda beklenen rakam olarak karşımıza çıkmaktadır.