Memur-Sen Konfederasyonunun 3. Büyük sendikası Büro Memur-Sen’den artan konut ve kira fiyatları nedeniyle hükümete çağrı geldi.

“Memura lojman ya da Kira Yardımı yapılmalı”

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Enflasyon nedeniyle büyük illerde ve turizm bölgelerinde görev yapan kamu görevlilerinin maddi sıkıntı yaşadığına dikkat çekti. 

Yazgan, başta büro hizmet kolunda görev yapan memurlar olmak üzere tüm kamu çalışanlarına lojman ve kira yardımı yapılması gerektiğini söyledi.

Genel Başkan Yusuf Yazgan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı TOKİ Sosyal Konut Projesinin uzun vadede toplum üzerinde bir rahatlama yaratacağını ancak Kamu çalışanları için bunun yeterli olmadığını söyledi.

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak proje için Cumhurbaşkanına teşekkür eden Yazgan,, kamu görevlileri için kısa vadeli çözümler üretilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“TOKİ Konutlarından Kontenjan ayrılsın”

Yazgan, “Ortalama bir memur maaşı sosyal yardımlar dahil edildiğinde 10 bin TL civarında. Kiralar ise Ankara, istanbul ve izmir gibi illerde aylık 6-7 bin TL’ye yükseldi. Memurun bu maaşla kira giderini karşılaması ve ailesinin geçimini sağlaması mümkün değil. Lojman ve kira yardımı gibi destekler ivedilikle hayata geçirilmeli” diye konuştu.

Yazgan ayrıca tatil bölgelerinde ve özellikle 3 büyük şehirde görev yapan kamu personeli için TOKİ’nin yapacağı 100 bin konuttan belirli bir kontenjan ayrılması çağrısında da bulundu.