Kayseri Valisiyle İlgili Haberleri Haksız ve Maksatlı Buluyoruz

Bilindiği üzere Kayseri Valisi Sayın Şehmus Günaydın’la ilgili bir haber sitesinde edep ve nezaket kurallarını hiçe sayan, bize göre adil olmayan, kimleri ve neyi hedef aldığı gün gibi aşikar olan bir haber yayınlanmıştır.

Haberde özetle Sayın Valinin Kayseri’deki bürokratları zar ağlattığı, görevlendirmelerde keyfi davrandığı, kamu bürokrasisinde huzursuzluk çıkardığı dile getirilmiştir.

Sayın Vali’nin, dört yüz elliye yakın idarecinin geçici görevlendirmesini iptal etmesi, görevlendirmelerde kamu yararı ilkesini çalıştırması, kurumlara kendi içinden idarecilerin görevlendirilmesi, kamu kurumlarındaki keyfi atama ve görevlendirmelere geçit vermemesi, taşra ilçelerden şehir merkezine yaptırılan ve adalet duygusunu zedeleyen görevlendirmelere engel olunması, şehrimizde uygulanan ikili eğitimden tekli eğitime geçmek içim okul inşası dahil her türlü çabayı göstermesi, gençlerin okuması ve vatanı milleti için faydalı bireyler olmaları için resmi kurum ve STK projelerine destek olmaları takdiri hak eden uygulamalar olarak değerlendirilmektedir.

Sendika olarak Kayseri Valisi Sayın Şehmus Günaydın’ın yukarıda bir kısmını saydığımız uygulamaların şehrimizin eğitim ve kamu hizmeti kalitesini artıracağını düşünmekteyiz. Sayın Vali’nin uygulamalarından rahatsız olanların uygulamalarıyla milletin emaneti olan yetkilerini keyfi olarak kullananlar, kamu kurumlarını farklı emelleri için dizayn merkezleri haline getirenler, çeşitli kontenjanlarla makamları işgal edenler, sayın valinin hizmet ve sonuç odaklı çalışmalarına ayak uyduramayan kişilerin olduğu aşikardır.

Haberi yayınlayan internet sitesinin yayın çizgisini ve ideolojik duruşunu, haberle ilgili yavuz hırsız ev sahibini bastırır darbı meselince alel acele açıklama yapmak zorunda kalanların acemiliklerini anlamak için fazlaca bir çabaya gerek yoktur.

Sendika olarak şehrimizin, ülkemizin yararına olacak tüm çalışmaları destekliyoruz. Sayın valimizle ve diğer yöneticilerimizle ülke menfaati ilkesi gereğince işbirliği içerisinde birlikte çalışacağımızı, iftira ve fitne odaklarına fırsat vermeyeceğimizi, kamu bürokrasisinin lejyonerlerine karşı duyarlı olduğumuzu kamu oyuna saygıyla sunuyoruz.

Aydın Kalkan
Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı

Kaynak: Eğitim-Bir-Sen'den Kayseri Valisine Destek: Haberler Haksız ve Maksatlı!