Bilindiği üzere kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin mağduriyetleri geçmiş yıllarda vatandaşları oldukça mağdur etmişti. Hükümet geçtiğimiz dönemlerde bu soruna dair önemli bir çalışma yürütmüş ve taşeron işçilerin çok büyük bir kısmını kadroya almıştı. 

Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya alınan taşeron işçilerin ardından son dönemde alımları sıklaşan TYP personelleri de kadro talebinde bulunuyorlar. 

Kamu kurumlarında 6 veya 9 aylık sürelerle çalışan TYP personellerinin bu taleplerini ve konuya dair atılan adımları haberimizde değerlendiriyoruz. 

TYP PERSONELLERİN KADRO TALEBİ

Kamu kurum ve kuruluşları Türkiye İş Kurumu üzerinden ilanlar yayımlayarak farklı pozisyonlarda TYP personel alımı yapıyorlar. Yapılan bu alımlar geçici işçi statüsünde olup belirli süreli oluyor. 3, 6 veya 9 aylık süreler için yayımlanan bu alım ilanları ise vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. 

 Kamuya yapılan bu geçici süreli alımlar ise çalışanlarda bazı mağduriyetlere neden oluyor. Çalışanların yılın sadece belirli bir süre iş imkanı bulması ve emeklilik adına yılda ortalama 6 prim ödemesi vatandaşları zorlayan konu başlıkları arasında yer alıyor. 

İşçiler bu konuda sürekli iş talebini dile getiriyorlar. Bu konuda hükümetin adım atmasını bekleyen işçiler her yıl belirli bir süre işsiz kalmanın kendilerini mağdur ettiklerini söylüyorlar.

BU KONUDA ÇALIŞMA VAR MI?

TYP personellerinin kadro konusu zaman zaman Meclis gündemine geliyor. Ancak çok ön planda duran konular arasında bulunmuyor. Bu kapsamda yakın zamanda bir düzenleme öngörülmezken işçiler ise bu konuda adımların bir an önce atılmasını talep ediyorlar.

Kamuilanlari.com