YSK gündeminde, yerel seçimlerin bitmesinin ardından, ilk olarak İstanbul seçim sonuçlarıı hakkında yapılan itirazlar bulunuyor.

YSK Kararını ne zaman verecek insanların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor 

AK Parti'nin İstanbul ve Büyükçekmece seçim sonuçlarına dair yaptığı olağanüstü itirazlar ve MHP'nin Maltepe ilçesi, ayrıca İstanbul'un tamamı için yaptığı olağanüstü itirazlar hakkında ara karara varıldı.

YSK, verdiği ara kararla AK Parti'nin itirazlarında yer alan 41 bin 132 seçmen ile memur olmayan sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında araştırmaya karar vermiş, bunun için beş gün süre tanımıştı.

Şu anda İstanbul'da bulunan ilçe seçim kurullarınca toplam 46 bin 447 seçmenin durumu araştırılmakta.

En geç 3 Mayıs Cuma günü karar vereceği düşünülüyor

MHP'nin İstanbul geneli ve Maltepe seçim sonuçlarına dair olağanüstü itirazlarıyla hakkında 24 Nisan'da ara karar veren YSK, Maltepe 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulları'ndan, MHP'nin sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkındaki olağanüstü itirazda yer alan iddiaları araştırmasını talep etti. Kurullara verilen 5 günlük süre çerçevesinde, araştırma sonuçlarının bu hafta başı itibari ile YSK'ya ulaştırılması düşünülüyor.

YSK, AK Parti'nin Büyükçekmece itirazını da ilçe seçim kurullarının getireceği araştırma sonuçlarına göre inceleyecek.

Araştırma için verilen 5 günlük sürenin bitmesinin ardından YSK üyeleri toplanacak ilçe seçim kurullarından gelen sonuçlara göre değerlendirmede bulunacak. Kurulun en geç tarih olarak 3 Mayıs Cuma günü son kararını vermesi düşünülüyor.