Muhalif çevrelere göz kırpan yayınlarıyla dikkat çeken Karar Gazetesi,YSK’nın İstanbul Seçimlerinin “organize yolsuzluk ve usulsüzlüklerin” sübut bulmasından dolayı iptal edilmesine, Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine “paralel” manşetiyle tepki gösterdi.

Karar Gazetesi’nden “Sözcü ve Cumhuriyet” gazetelerine paralel manşet.

“Hukuk Ağır Yaralı” manşetiyle Prof. Dr. Ergun Özbudun ve İzzet Özgenç’in değerlendirmelerini yansıtan Karar Gazetesi’nin tavrının “Abdullah Gül”ün twitter üzerinden yaptığı paylaşımın hemen ardından gelmesi dikkat çekti. Gül, twit mesajında, “367 karşısında ne hissettiysem, YSK’nın 367 kararı duyunca aynı duyguları yaşadım” demişti.

Cumhurbaşkanı Karar Ekibini Kabul Etmişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabul ederek özel ilgi göstermesine ve 1.5 saatini ayırarak “kardeşlik hukuku”na vurgu yapmasına rağmen Karar ekibinin gösterdiği bu tavır, “Proje” değerlendirmelerine kuvvet kazandırdı.

Star Gazetesi’nin başındayken iktidara hiç tepki göstermemişlerdi!
Bir vakitler Karar Ekibi’ne yakın pozisyonda çalışan isimlerden biri, bu tavrı değerlendirirken şunları söyledi:

“Bu arkadaşlar, Star gazetesinin yönetimindeyken, televizyonlarda Sayın Erdoğan’ın ve Ak Parti’nin sözcüsü olarak ahkâm keserken, hükümet politikalarından hiçbirine tepki gösterme gereğini duymadılar. Sayın Erdoğan’ın da daha sonra ‘hata yaptık’ diyerek bahsettiği bazı yanlış yönlendirmelere hiç tepki göstermediler. Sayın Erdoğan’ın ekibindeymiş havasıyla büyük popülarite alanına sahip oldular. Günün birinde, işler değişti, görevden alındılar. Bundan sonra, bir takım desteklerle Karar adlı internet sitesini kurdular ve orada ‘Yeni oluşum’un alt yapısını hazırlamaya başladılar. “Şer Odakları”nın Erdoğan’ı hedef aldıkları her ortamda, haberleri ve köşe yazılarıyla ince vuruşlar gerçekleştirdiler ve Gezi çevrelerine sürekli olarak malzeme verdiler. Bugün gelinen noktada, Kemal Kılaçdoroğlu’nun YSK hakimlerini açıkça hedef alan, tahrik eden, çatışmacı üslubuna dair tek bir eleştiride bulunmak bir yana, Kılıçdaroğlu zihniyetine en büyük lojistik destek Karar’dan gelmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde bir buçuk saat boyunca ‘yanlış anlaşıldıklarını’ söylemeye çalışan Karar ekibinin, YSK’nın “organize yolsuzluk ve hukuksuzlukların sübut bulmasından dolayı” verdiği karara karşı çıkıştaki üslup ve CHP/HDP zihniyetine en ufak bir eleştiri getirmeyiş hali arka plana ilişkin önemli ipuçları vermektedir.”

“İçeriden de Tepki Var!”
Karar Gazetesi, “Hukuk ağır yaralı” manşetiyle YSK kararını hedef alırken, birinci sayfada YSK’nın kararına tepki gösteren Abdullah Gül ile Ahmet Davutoğlu’nun sözlerini “İçeriden tepki var!” başlığı ile vermesi dikkat çekti.

Karar Yazarı Çakır’dan Binali Yıldırım’a “murdar” göndermesi
Bir süredir Gezi çevrelerine ısrarla göz kırpan Karar Yazarı Elif Çakır ise, “Zarftaki dört oydan sadece biri murdar kararı” başlıklı yazısıyla, eski Başbakan ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın“Seçim murdar olmuştur!” sözlerine göndermede bulundu.

Ali Gündüz  yeniakit.com.tr