Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre: - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla zoom üzerinden bir araya geldi. Başkanları dinleyen CHP lideri, edinilen bilgiye göre toplantıda, "Türkiye yeni bir değişimin arifesindedir. Bunu sağlayacak olanlar da bizleriz. İkinci yüzyıla doğru giderken Türkiye görkemli bir adım atacaktır. Demokrasiden, insan haklarından, özgürlüklerden yana güçlü bir adım atacaktır. Bu adımı beraber, halkla birlikte hep beraber atacağız. Türkiye'de herkes nefes alacak" diye konuştu.

Yaz gündemi yoğun

CHP'de yaz dönemi boyunca örgüt çalışmaları hızlanacak. Buna göre; mahalle temsilciliklerinin aktif çalışmalarına yönelik planlamalar yapılacak, boş olan temsilciliklerde seçim ya da atama yapılacak. Öbek örgütlenmesi gerçekleştirilecek. Özellikle, aktif katılım gösterecek yeni üye kaydı yapılacak. Üyesi olmayan mahalle, köy ve sandık seçim çevreleri belirlenecek ve ivedilikle buralardan üye kazandırılacak. CHP yönetimi il ve ilçe başkanlıklarına, "erken seçim ihtiyacının acil olduğunu" belirterek, sandık oluşumları hazırlıklarına başlanması talimatı da verdi. CHP teşkilatları parti adına sandık kurulu üyeliği yapabilecek kişileri belirleyecek. Bu çerçevede muhtarlık bölgesi temsilcileri ve sandıkta görev alabilecek kişilerle ilgili işlemler 15 Temmuz 2021 Perşembe gününe kadar tamamlanacak. İlçe başkanlıklarından önceki seçimlerde görevini başarılı bir şekilde tamamlamış sandık kurulu üyelerine öncelik verilmesi de istendi.

CHP'nin seçim stratejisi

CHP teşkilatları saha çalışmasında da daha aktif olacak. Seçmenin Millet İttifakı'na oy desteğini artırmak için çalışmalar yürütülecek. İl ve ilçe başkanları bölgelerindeki kanaat önderleri, muhtarlar, yörenin sayılan kişileriyle temasta olacak, onları ziyaret edecek, çaylarını içmeye gidecek, sorunlarını çözmeye çalışacak. İl ve ilçe başkanları AK Parti'li ve MHP'li olup bu partilerle gönül bağı kısmen zayıflamış insanlarla temas kuracak.

CHP örgütü, seçimde çalışacak gönüllüleri oluşturmak için gönüllü toplantıları yapmaya da başladı. Ayrıca, sandık görevi üstleneceklerin yaş ortalamasının düşük tutulmasının da benimsendiği öğrenildi.

Milliyet