Baykar Genel Müdürü Bayraktar, savunma sanayi üreticilerinin, aynı zamanda ileri teknolojiye sahip firmalar olduğu için geliştirme çalışmalarına hızlı adapte olunduğunu vurguladı. Dünyada da otomotiv ve savunma firmalarının medikal teknolojiler geliştirdiğini anlattı. Baykar'ın geliştirdiği Bayraktar TB2 SİHA ve Bayraktar AKINCI TİHA'nın uçuş kontrol bilgisayarlarını yapan yazılım mühendislerinin solunum cihazının akış kontrol sistemlerini geliştirdiğini ifade etti.

Bayraktar, içinde bulunduğumuz salgın döneminde projede yer alan tüm paydaşlarla (Biosys, Baykar, Aselsan ve Arçelik) milli seferberlik ruhu ile çalıştıklarını ve solunum cihazının üretimi sırasında Türk doktorlarından gelen taleplerin de göz önünde bulundurularak COVİD-19 tedavisine yönelik ihtiyaçlara uygun geliştirmelerin de gerçekleştirildiğini belirtti. 

Dünyanın her tarafından yerli solunum cihazına büyük talep olduğunu dile getiren Haluk Bayraktar, birçok ülkenin solunum cihazını hatta cihaza ait basit parçaların bile satışını yasakladığını açıkladı. Milyonlarca insanın yaşadığı bazı Afrika ülkelerinde bir tane bile solunum cihazı bulunmadığını bu ülkelere Türkiye'nin destek olmasının söz konusu olduğunu belirten Bayraktar, Latin Amerika ve Asya ülkelerinden ciddi talep olduğunu söyledi. 

Bu kadar kısa zamanda solunum cihazının üretilmesinin tarihi bir başarı olduğunu vurgulayan SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Yerli solunum cihazını 14 gün içinde paydaşlarımızla birlikte adeta milli seferberlik halinde seri olarak imal edebilecek hale getirmek tarihi bir başarı. Hep birlikte bunu gerçekleştirmekten büyük bir gurur duyuyoruz" dedi.

İşte O Açıklamalar