Ajanskamu-Özel Haber

Bartın Valilğ'nini İl giriş çıkışlarında PCR testi uygulaması başlatması sosyal medyada adeta infiale neden oldu. Geçtiğimiz aylarda kendisi de eşiyle birlikte Korona virüse yakalanan Bartın Valisi Sinan GÜLER'in başlattığı uygulama sosyal medyada büyük tepki çekti. 

Valilik resmi sityesi ve twitter hesabından da yapaılan paylaşımda İl griş çıkışlarında PCR testi uygulamasının zorunlu hale getirildiğinin açıklnaması üzerine Sosyal medyada adeta infial meydana geldi. 

Devletin herhangib bir bakanlığının, Sağlık Bakanlığının, Bilim Kurulunun böyle bir kararı ve uygulaması olmamasına rağmen Valiliğin aldığı bu karar ile yaptığı bu uygulama ile ne amaçladığı bilinmiyor.

Sağlık Bakanlığı dahi PCR testtlerinini tam güvenilir olmadığını, bazen yanlış sonuç verebildiğini açıklamışken Bartın Valisnin böyle bir kararı uygulamaya niçin koyduğu anlaşılamadı.

Bartın Valisinin Kamu Çalışanlarının geçtiğimiz aylarda il dışına çıkmasını yasakladığı da iddia ediliyor..

Yaptığı uygulamalar nedeniyle kamuoyunda büyük tepki çeken ve eleştirilen Bartın Valisi sessizliğini korurken, sosyal medyada büyük tepki gösterilmesi üzerine Valilik resmi sitesinden bir açıklama yapılarak bu uygulamadan vazgeçildiği, uygulanmayan bir karar olduğu şeklinde bir açıklama yapıldı 

İşte o resmi açıklama: 

Ancak Bartın Valiliğinin 3 gün önce başalttığı uygulamada Ajanslara düşen resimler ve haberler Valiliği yalanlamakta, Valiliği Sosyal medyada infial oluşması nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldığını ortaya koymaktadır.

İşte Vatandaşlara yapılan ayak üstü PCR testlerinin görselleri ise Valiliği yalanlıyor.

VAli Beye buradan şunu iletmek isteriz.

Vali Bey! Valiler bu necip Milletin hizmetkarıdır. 

Kamu görevlilerine il dışına çıkmayı yasaklayan tavrınızdan derhal vazgeçin.

Vatandaşa rızası dışında bu uygulamayı reva gören bu anlayışınızdan vazgeçmeniz ise doğru bir davranış olmuştur. Keşke hiç olmasa idi. 

İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanlığının konuya el koyarak Vatandaşın rızası olmadan bu uygulamayı yapan yetkililer hakkında gerekeni yapması Hukuk Devletinin bir gereğidir.