Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Musa AKKAŞ Öğretmeni Sınıftan Kovup Daha Sonra Özür Dileyen Kaymakam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Mobbing Uyguladığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu.

Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde yaşanan Kaymakam-Öğretmen olayı 30 Eylül günü sosyal medyada yayılarak Türkiye gündemine oturmuştu.

1 Ekim 2021 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Fahri Acar bizzat olayın yaşandığı okula giderek beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Cengiz ile birlikte öğretmenlerle görüşmüş,çiçek takdim ederek, öğretmenin yanında olduklarını “Öğretmenler Başımızın Tacıdır.” diyerek açıklamalarda bulunulmuştu.

Devamında İçişleri Bakanlığı ve valilik talimatı ile ilçe Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın öğretmenden olayın yaşandığı okula giderek özür dilemek zorunda kalmıştı.

Olay günü öğretmenler hakkında soruşturma açma talebi olan, yaşanan süreç neticesinde özür dilemek zorunda kalan ve yıpratıldığını düşünen Kaymakam Saygın rövanşist bir davranışla İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne karşı bir tavır aldığı, bu tavır Mobing sınırlarını fazlası ile aştığı ,aldığımız bilgi ve durumlardır.

Duyumlarımıza göre ,Kaymakamlık;

• İlçe MEM’den sendikalı personel listesini istemiş,(neden istediği bilinmemektedir)

• İlçe Milli Eğitim müdürlüğü bahse konu olayda yanlış tarafta yer almakla suçlanmış,

• Yazılan yazıları gerekçesiz reddetmiş ya da bekletmiş,

• İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Koruma Polisleri ve Yazı İşleri Müdürlüğü üzerinden bilgi gönderiyormuş,

İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün izin taleplerini gerekçesiz reddetiyormuş,

• İlçe MEM tarafından açılan soruşturmalar da verilen cezaları yetersiz bularak iade veya indirim uyguluyormuş,

Bu ve buna benzer bir çok konuda İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne,çalışanlarına mobing uygulanmış bu süreç içerisinde bir kez bile İlçe Müdürü ile görüşme yapmamış.

Bunlar bize gelen bilgi ve duyumlar.

Aylardır süren bu durum ilin mülkü amirler tarafından bilinmesine rağmen konuya bir çözüm bulunamamıştır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları görevlerini tedirgin bir şekilde sürdürmektedirler.

İlçe içinde tüm çalışanlar yöneticilere uymayan bu kindar davranışın sona ererek çalışma barışının sağlanmasını istiyorlar.