Ajanskamu.Net-Son kararname ile Sivas´tan Gaziantep´e atanan ve dün göreve başlayan Erzurumlu Vali Davut Gül, kentte temaslarını sürdürüyor. Makamında da tebrikleri kabul eden Vali Gül, öğle vakti valilik yemekhanesini ziyaret etti.


Buradaki valilik personeli ile tokalaşan Vali Gül, daha sonra personellerle birlikte sıraya girerek yemeğini aldı. Kendisine yer verenlere teşekkür eden ve sıra bekleyen Vali Gül, aldığı yemeğini de valilik personelleri ile birlikte yedi.

Vali Gül, öğle vakti valilik personellerini şaşırtan bu davranışını ise sosyal medya hesabından; 'Mesai arkadaşlarımızın yemekhanesini ziyaret ettik, Gaziantep´te vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunacağız' notuyla paylaştı.

DAVUT GÜL KİMDİR?

1974 yılında Erzurum Horasan ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Horasan´da, liseyi Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesi´nde bitirdi. Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 2000 yılında Gaziantep´te kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. 

Muğla - Kavaklıdere, İzmir - Kemalpaşa ilçesinde kaymakam vekilliği, İngiltere´de yurtdışı stajı, AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi´nde yüksek lisans yaptıktan sonra asaleten Kırklareli - Kofçaz Kaymakamı olarak atandı. 2003 - 2005 Şirvan Kaymakamlığı, 2005 - 2006 yıllarında Karaman Vali Yardımcılığı, 2006 - 2009 yıllarında Gürün Kaymakamı olarak görev yaptı. 

Türk İdareciler Derneği tarafından 2009 yılında Yılın Kaymakamı seçilerek Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü´ne layık görüldü. Gördes ve Şarkışla Kaymakamlıklarının ardından 2015´te İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı. 

1 Haziran 2016 tarih ve 2016/8864 sayılı kararname ile de Sivas Valisi olarak atanmıştı.

Evli ve bir çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.