Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger İzmir Valisi oldu.

İzmir Valisi değişti. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın imzası ile Resmi Gazete 'de yayımlanan karara göre Aydın Valisi olarak görev yapan Yavuz Selim Köşger, İzmir 'e Vali olarak atandı. 

Atama kararı bugün yürürlüğe girdi ve kısa sürede devir teslim töreni yapılması bekleniyor.

YAVUZ SELİM KÖŞGER KİMDİR , NERELİDİR?

3 Ocak 1964 'te Konya’da dünyaya gelen Köşger, ilk ve ortaöğretiminin ardından  1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal  Bilgiler Fakültesini bitirdi.

1987–1990 arasında Dernek  Denetçiliği görevini yapan Köşger, 1990 yılında Kırşehir Kaymakam Adayı olarak mesleğe adım attı.

Bu görevinin ardından sırayla Yapraklı ve  Beydağ Kaymakam vekillikleri  görevinden sonra İngiltere  – Oxford’ta yurtdışı stajını yaptı.

Doğankent, Kemaliye ve Şarkikaraağaç’ta Kaymakamlık görevini yapan Köşger, Artvin’de Vali Yardımcılığı görevlerini yaptı

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürlüğü görevini yapan Köşger, bu görevinin ardından  Fransa-Paris’te 5 ay  süreyle dil eğitimi ve  Fransız İdari Sistemi üzerine incelemeler yaptı.

2004  yılında Daire Başkanı olarak atandığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde  2006’da  Genel Müdür Yardımcısı, 28.05.2010 tarihinde ise Genel  Müdür olduç

Yavuz Selim  KÖŞGER, evli ve 4 çocuk babasıdır.