Milli Eğitim Bakanlığı uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikle ilgili tüm detaylarla birlikte 180 saatlik başöğretmenlik eğitim programı ile 240 saatlik başöğretmenlik eğitim programının konu dağılımını açıkladı. Yazılı sınav için son başvuru tarihi itibariyle 10 yılını tamamlamış öğretmenler uzman öğretmenliğe, 10 yıllık uzman öğretmenliğini tamamlamış öğretmenler başöğretmenliğe 1 Haziran 2022 tarihi itibariyla başvuru yapabilecek.

 MEB, uzman öğretmenlik için 180 saatlik eğitim ile başöğretmenlik için 240 saatlik eğitimin içeriklerini detaylı olarak paylaştı. 180/240 Saatlik Uzman/Başöğretmen Eğitim İçeriği ve Konu Dağılımı İçin Tıklayınız. İçerik açıklandı fakat eğitimlerin ne şekilde yapılacağı açıklanmadı.

 Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Hizmet  İçi Eğitim Yönetmeliğine göre yapılacağı açıklanan eğitimler uzaktan/çevrim içi/ online veya yüz yüze olarak yapılabilecektir. Eğitimlerin bir kısmı yüz yüze bir kısmı ise çevrim içi olarak Öğretmen Bilişim Ağı(ÖBA) veya Eğitim Bilişim Ağı(EBA) üzerinden yapılabilecektir.

  Bakanlık, eğitimlerin ne şekilde yapılacağını önümüzdeki haftalarda açıklayacak fakat eğitimlerin tamamının ÖBA veya EBA üzerinden veya çok az bir kısmının yüz yüze ve diğer kısımlarının ÖBA veya EBA üzerinden yapılacağı tahmin edilmektedir.

  Eğitimlerin tamamının veya yaz tatiline gelen kısımlarının yüz yüze yapılması halinde uzman veya başöğretmen olmak isteyen öğretmenlerin yaz tatilleri baltalanmış olacak.öğretmenmeb