Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 20 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de atamaya ilişkin takvimin önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu. 

 2022 yılı Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atama kılavuzu, takvimi ve branş bazında kontenjanlarının Kurban Bayramı öncesinde açıklanması beklenirken atama bekleyen öğretmenler toplam kontenjanın 20 bin olması dolayısıyla hayal kırıklığına uğradı.

 Sayıları 500 bini aşan atama bekleyen öğretmenler öncelikle kontenjanın artırılmasını ve kontenjanın branşlara dağılımının da adaletli yapılmasını beklemektedir. MEB'in mevcut öğretmen açığına göre kontenjan ne olursa olsun 3-5 branşın aslan payını alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 2022 yılında yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında hiç şüphesiz en çok kontenjan verilecek branş Okul Öncesi Öğretmenliği olacak. Bu branşın dışında Sınıf Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği branşlarının kontenjanlarının yüksek olacağı beklenmektedir.

 Öte yandan en çok atama yapılacak ilin de İstanbul olacağına kesin gözüyle bakılmaktadır.