Geçtiğimiz günlerde 20 bin öğretmen ataması kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu.

Atama bekleyen öğretmenlerimiz çeşitli sebeplerden dolayı bu atamada, bir önceki 15 bin öğretmen atamasında mülakata girenler 'bir önceki mülakat puanımı kullanmak istiyorum' butonunun gelmesini istiyordu. Bilindiği üzere öğretmen mülakatlarına kontenjanın 3 katı sayıda kişi çağrılmakta. Yani mülakata girenlerin 3/1'i atanabiliyor.


Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı bir tv programına katılmıştı. Bu esnada kılavuz ve kontenjanlar yayınlanmıştı.

Yayınlanan kılavuzda ise bu botunun gelmeyeceği belli oldu.

Fakat bu günlerde covid-19 vaka sayıları artmış durumda. Bu uygulamanın emsali 2018-2019 kpss 20 bin karma alımda uygulanmıştı. Pandemi sebebiyle böyle bir buton gelerek yığılım azaltılmıştı. Şu anda da belirttiğimiz gibi, daha önceki gibi ağır olmasa da Covid-19 pozitif çıkan kişi sayısı oldukça artmış durumda. Hal böyle olunca da böyle bir butonun gelmesi sağlık açısından daha iyi olacaktır. Önümüzdeki günlerde konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı böyle bir uygulamaya geçecek mi hep birlikte göreceğiz.

Mebpersonel