Atama bekleyen öğretmenlere müjde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı! Süreç başlıyor. Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen ataması ile ilgili başvuruların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılacağının müjdesini verdi. Peki, 20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Yeni öğretmen ataması başvurusu ne zaman başlıyor? 20 bin öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu mu? İşte öğretmen atamaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları…

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılında yapılacak öğretmen ataması ile ilgili şunları söyledi:

'Öğretmen adaylarımız için de bir müjdemiz var. Bu yıl için söz verdiğimiz 20 bin yeni öğretmen ataması ile ilgili süreç önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılacaktır. Böylece hükümetlerimiz tarafından atanan öğretmen sayısı 730 binden 750 bine çıkacaktır. Bir başka ifadeye ülkemizdeki mevcut 1,2 milyon öğretmenin üçte ikisi bizim dönemlerimizde atanmış oluyor. Yeni atama sürecinin öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

20 bin öğretmen ataması branş dağılımı ve başvuru sürecinin MEB tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU MU?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin yeni öğretmen atamasına ilişkin konuştu. Bakan Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından "20 bin yeni öğretmen atanacağı" yönündeki açıklamasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığının Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Her zaman öğretmenlerimizin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği atama müjdesi için şükranlarımızı sunuyoruz. Atama takvimini en kısa sürede açıklayacağız. Öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olsun."

20 bin öğretmen ataması branş dağılımı ve başvuru sürecinin MEB tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

BAKAN ÖZER DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI!

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Bakan Özer öğretmen atamalarının olup olmayacağı ile ilgili soruya yanıt vermiş, kontejanlar hakkında detayları paylaşmıştı. Bakan Özer şunları söyledi: