Öğretmen atamaları takvimi merakla bekleniyor. Atama bekleyen öğretmen adayları ise 60 bin öğretmen ataması talep ediyor. Peki 60 bin atama mümkün müdür? Herkes bu sorunun cevabını bekliyor. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk en son çıktığı canlı yayınlarda öğretmen atamaları için son aşamaya gelindiğini tüm bakanlıklara bütçe ile belirlenecek kadroların netlik kazanır kazanmaz MEB tarafından duyurunun da yapılacağını söylemişti. Bu açıklamaların ardından 2 hafta geçmesine rağmen henüz öğretmen atamaları ile ilgili net bir bilgi olduğunu söylemek mümkün olmamaktadır.

Bakan Ziya Selçuk'un açıklamalarını hatırlayalım:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise öğretmen atamaları konusunda sevindiren açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamaları için takvimin henüz belirlenmediğini söyleyen Bakan Selçuk, Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum” dedi. Öğretmen ataması kontenjanlarını ihtiyaçlara göre şekillendirileceğine ifade eden Ziya Seçuk, “Milli Eğitim Bakanlığı, kendi ihtiyaçlarını istatiksel olarak ortaya koyduktan sonra bunu Maliye Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüşüyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ayrıca, “Bizim ihtiyaçlarımızın ne kadar olduğuyla toplam kadro ihtiyacı belirleniyor. Daha sonra toplam kadronun ne şekilde dağıtılacağı görüşülüyor. Tabii bunun için bütçenin netleşmesi lazım. Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı en yüksek kadroyu aldı. Yine öyle olacağı umudundayım. Bütçe ile ilgili bazı netleşmeler ortaya çıktığında bunu hangi branşta ne kadar atama olacağı ile ilgili görüşeceğiz. Önce toplam ne kadar atama olacağını sonra brans dağılımını açıklayacağız. Eğer bugün bu net olsa patlaşırdık” ifadelerini kullandı.

Branş dağılımı için de Bakan Ziya Selçuk:

Şimdi bu atamanın elbette yüksek olmasını bekliyor arkadaşlarımız.

Bunun ne kadar olacağına ilişkin olarak bu bütçe disiplini çerçevesinde bu çalışmaların bitmesi gerekiyor. Bugün ben de bilmiyorum hani ne kadar olacağını.

Bizim sadece çabamız şu yönde daha çok öğretmen atanması noktasında gereken çalışmaları hazırlıkları bizler de yapıyoruz.

Yıllardır yapılan atamalarda öğretmen adayı arkadaşlarımız fark ediyorlar ki Milli Eğitim Bakanlığı'nın hangi alanlarda ihtiyacı daha çok yüksek atama sayısından bu belli aslında.

Bu aslında geleceğe ilişkin de bir kestirim.

Yani bizim 50 atama yaptığımız bir branşla 2 bin atama yaptığımız bir branşın ihtiyacı çok farklı ve önümüzdeki süreçte de fazla atama yaptığımız alanlarda ihtiyacımız devam edecek az yaptığımız ya da hiç yapmadığımız alanlarda da gelecekte de ihtiyacımızın olmayacağı ya da çok çok az olacağının bir işareti bu.

Öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen atamaları için atacağı adımları araştırıyor. Bu süreçte en çok merak edilen konuların başında öğretmen atamaları branş dağılımı ve kontenjanlar merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı rapora göre COVID-19 sebebiyle şu anda 138 bin öğretmen açığı bulunuyor. Öğretmenler yapılacak atamalarla bu kadrolara atanmak istiyor.

Atama bekleyen öğretmenlerin sesi mebpersonel.com olarak bizim tahminimiz ise öğretmen atamalarının önümüzdeki hafta netlik kazanacağı yönünde. Önümüzdeki ilk bakanlar kurulu toplantısının ardından MEB öğretmen atamaları için duyuruya çıkacaktır.