Aylardır sosyal medya etkinlikleri, saha çalışmaları ve farklı sosyal faaliyetlerle atanma taleplerini dile getiren öğretmenler, beklentilerin yüksek olmasına karşın 20 bin öğretmen atamasıyla adeta büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar.

Geçtiğimiz ay İstanbul'da binlerce öğretmenin katılımıyla düzenlenen basın açıklamasının akabinde herhangi bir gelişme yaşanmaması üzerine Valilik izniyle yeniden bir araya gelen öğretmenler yine İstanbul'da büyük bir basın açıklaması gerçekletirdi.

Eyleme Eğitim Bir Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mükremin KÖSE ve yönetim kurulu da destek verdi. 

Ücretli öğretmenliğin kaldırılmasına karşılık 1 haftadır beraber mücadele eden ataması yapılmayan öğretmenler ücretli öğretmenliğin kaldırılmasını talep ediyor. Çünkü ücretli öğretmen olarak okullarda 2 yıllık her hangi bir bölüm mezunu ya da 4 yıllık her hangi bir bölüm mezunu görev yapmaktadır. Ataması yapılmayan öğretmenler gerçek öğreten atamasının yapılması gerektiği formasyon bilgilerinin olmadığı, alan bilgilerinin olmadığı, genel kültür-yetenek düzeylerinin eğitim için uygun olmayan kişilerin çocukların derslerine girmelerinin uygun olmadığını belirtmektedir. Öğretmen olmayıp ücretli öğretmen olarak görev yapan kişi sayısı 41.458 olarak Türk Eğitim Sen verilerinde açıklanmıştır.

Ek 40 bin atama için sosyal medyada #Öğretmenİstanbulda etiketine talepler yazıldı. Kısa sürede TT olan öğretmenler, beklenti ve taleplerini kamuoyuna duyurmaya devam ediyorlar.

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ EN SON GELİŞMELER İÇİN TIKLAYINIZ