Bugün size aylardır gündemi meşgul eden ve kamuoyunun da yakından takip ettiği bir konudan bahsedeceğim: 60.000 Öğretmen Ataması.

Bildiğiniz üzere her yıl Şubat Ayında Öğretmen Atamaları yapılmaktadır.

Bu atamalar içinde Aralık ayında atama takvimi açıklanmaktadır.

Bu yıl öğretmen adaylarımız için zorluklarla dolu bir yıl olmuştur.

Pandemi dolayısıyla hem işlerini hem yakınlarını kaybedenler, sağlıklı bir çalışma ortamı bulamadılar yalnız bunla kalsa iyi.2020 Kpss yalnızca 1 yıl geçerli ve bu puanlara 2019 Kpss puanları da dâhil.

2018 Kpss ile 4 atama yapılmışken 2019 ve 2020 Kpss ile tek yıl atama yapılacak.500.000 atama bekleyen öğretmen adayından pek çoğu yığılmalar ve aday sayısı arttığı için yüksek puanlara rağmen eğer 60.000 atama yapılmazsa 40.000 de atanabilecek olmasına rağmen atanamayacak.

Yukarıda bahsettiklerim buzdağının görünen kısmı. Sayıştay verilerine göre 138.000 Öğretmen açığı olduğunu biliyoruz, Okullarımızda halen 80.000 ücretli öğretmen istihdam ediliyor, bunun yanında bu yıl emekli olacak 20.000 öğretmeni bir düşünün, bizim çocuklarımızın bu öğretmenlere ihtiyacı var değerli okurlarım.

Öğretmenlerimiz Türkiye’nin her yerinde ve her koşulda görevlerini yapmaya hazırlar bunu o kadar çok istiyorlar ki 20 Milyondan fazla tweet attılar! Ailelerinin, eş dost ve akrabalarının gözü kulağı bu atama haberlerinde.

Bakanımız Sayın Ziya Selçuk katıldığı bir TV programında ‘’2021 bütçesinde Öğretmen Ataması tabii ki var.’’ demişti izleyenler hatırlayacaktır.

Bu yazıyı yazdığım sırada TBMM’de bu hafta 2021 bütçesi görüşülmeye devam ediyordu. Meb bütçesi ise 13 Aralıkta görüşüldü. Bu bütçede Milli Eğitim Bakanlığına 146 Milyar TL bütçe ayrılmış bu son yıllardaki en yüksek MEB bütçesi.

Rekor bütçede 60.000 Öğretmenin 1 yıllık maaşı ise sadece 2.7 Milyar TL. Buradan yüce devletimizin bu 60.000 atamayı yapabilecek güçte olduğunu düşünüyoruz.

Ziya Bakanımız öğretmenlerini seven, onlara değer veren ve öğretmenlerimizin dertlerini yakından bilen biri olarak sürekli dile getirdiği gibi imkânlar ölçüsünde bu 60.000 atamanın inşallah en yakın zamanda zeminini hazırlayacak ondan sonra da reis-i cumhurumuz, büyüğümüz, öğretmenlerimizin baş tacı, ülkemizin ve milletimizin geleceğinin teminatı değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; 2023 Hedeflerine emin adımlarla yürüyecek, köklü geçmişi ve aydınlık geleceğiyle güçlü bir Türkiye inşa edecek ve Asımın nesillerini yetiştirme vazifesini üstlenecek olan bu 60.000 kıymetli öğretmenimizin atamasının müjdesini inşallah en yakın zamanda verecektir. İçiniz rahat olsun değerli öğretmen arkadaşlarım.

Yazan : Burhan Uğur