Beden Eğitimi Branşı Öğetmenleri, Daha Ne Kadar Bekleyecek? Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri sosyal medyada yaptığı çalışmalar ile yine ülke gündemine girmeyi başardılar. Gündemden düşmeyen ilkokullara eklenecek olan beden eğitimi dersi için özellikle beden eğitimi öğretmenleri, farklı branş öğretmenleri, spor dünyası ve birçok kesimden insan bu gelişmeye destek oldular. Eğitimin her kademesinde beden eğitimi ve spor dersinin olması, ülkemizde gelecekte aktif ve sağlıklı bir toplumun oluşması, milli takımlarda devşirme sporcular yerine hareket eğitimini anaokulunda ve özellikle ilkokulda iyi bir şekilde alıp doğru spor branşına yönlendirilen kendi çoçuklarımızın mücadele etmesi  gibi bir çok alanda fayda sağlayacaktır.

İnsanlarımızın sportif ve rekreatif etkinliklere düzenli katılımını sağlamak için, onların 6-12 yaş arası temel eğitim dönemlerinde, sportif becerilerin alt yapısını oluşturan temel hareket becerilerinin öğrenilmesi ve geliştirilmesi önemli bir unsurdur. Daha önce bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un spor ile ilgili söyledikleri sözleri sizlere aktarmıştık son olarak da Sayın Ziya Selçuk çıktığı TV programında ‘Spor konusunda ısrarcıyız bu alandaki öğretmenlerimizin becerilerine ihtiyacımız var’ açıklaması sonrasında bu konunun sıcaklığını koruduğu, her kademeye beden eğitimi ve spor dersinin eklenmesi ve bu derslere de beden eğitimi ve spor öğretmenlerinin girmesinin an meselesi olduğu anlaşılmaktadır.

Çoçuklarımızın erken yaşta bireysel farklılıklarını ve yeteneklerini keşfedecek olan bu kararın bir an önce verilmesi Ülkemiz adına hayırlı olacaktır.