Bizler bu sorunların çözülmesini beklerken bugün öğretmen atama kontenjanlarının açıklanmasıyla büyük bir şaşkınlığa ve üzüntüye uğradık.  Tüm spor camiası beden eğitimi ve spor konusundaki sorunların bir çözümünün de nitelikli eğitici sayısını arttırmak olduğunu düşünürken yaklaşık 32.000 kişinin sınava girdiği beden eğitimi ve spor bölümünün kontenjanını azaltmak ve 540 gibi komik bir rakam vermek beden eğitimi ve spor konusunda pimi çekmektir. 
   -  Tüm spor camiası beden eğitimi ve spor konusundaki sorunların bir çözümünün de nitelikli eğitici sayısını arttırmak olduğunu düşünürken yaklaşık 32.000 kişinin sınava girdiği beden eğitimi ve spor bölümünün kontenjanını azaltmak ve 540 gibi komik bir rakam vermek beden eğitimi ve spor konusunda pimi çekmektir. 
Tüm spor camiası sosyal medyada ‘Beden Eğitimi ve Spor Bitti’ etiketiyle seslerini yükselttiler ve kararın doğru olmadığını savundular. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Spora Yatırım adlı konuşmasında ‘sevgili halkıma ve milletime şunu ifade ediyorum spora yatırım geleceğimize yatırımdır’ açıklaması, Milli Eğitimi Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un ‘Daha çok sanat daha çok spor konusunda ısrarcıyız ve bunun gelecekte böyle olacağını göreceğiz. Bu nedenle bu alandaki öğretmenlerimizin becerilerine ve daha çok öğretmene ihtiyacımız var’ sözleri , Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Kasapoğlu’nun ‘kabine toplantısında dile getirdiğim bir konuydu hatta Cumhurbaşkanımız Milli Eğitimi Bakanımıza da bildirdi, ilkokullarda beden eğitimi öğretmeni olacak ve  bunun yanında da tabii sporu sevdirmeye spora erişime yönelik projelerimiz var. Biz sadece ilk okulda değil anasınıfına kadar bu işi yaymayı planlıyoruz’ açıklaması beden eğitimi ve spor bölümüne verilen kontenjan sayısına bakıldığında birbiri ile örtüşmemektedir. 
    -  Üniversiteyi özel yetenek sınavı ile kazanan beden eğitimi ve spor bölümündeki gençlerimiz bu yeteneklerini KPSS sürecinde askıya almak durumunda kalıyorlar bu da yetmezmiş gibi verilen az kontenjan sonrası hayal kırıklığına uğrayıp, işsiz kalıp yeteneklerini gelecek nesile aktaramıyorlar. Her üç kişiden biri obez haberleri çıkarken, yüzlerce ücretli öğretmen varken, Bakanlar spor ve sanatın önemini sürekli vurgularken, gençlerin yüksek puanlar alıp atanamaması sorununa karşın verilen 540 kontenjan hak mıdır? Bu gençler tutulmayan bunca sözden sonra hangi yetkiliye itibar edecektir? 
    -  Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli, sorunların çözümünde mutlaka beden eğitimi ve spor bölümünün kontenjanı arttırılmalı, zaman  kaybetmeden yetkililer harekete geçmeli ve gençlerimizin onlara duydukları güvenin sarsılmaması için verdikleri sözleri tutmalıdırlar.

Beden Eğitimi Öğretmenleri