İyi öğretmen hangi sınavla belirlenir?

İyi öğretmen, başarılı öğretmen, uzman öğretmen hangi sınavla belirlenir?
Geçenlerde bir çalıştayda not aldım;
“Atandığı okulun; tüm sınıflarını boyayan, sobasını yakıp temizleyen, karını küreyen öğretmenin bu hizmetleri hangi soruyla ölçülebilir?
Sınıfındaki fakir öğrencisine kıyafet, ayakkabı, kalem,defter alan öğretmenin bu iyiliği hangi soruyla ölçülebilir? Arkadaşıyla kavga eden çocuğunu korumak için sınıfa girip öğretmene bağırıp çağıran velilere ses çıkaramayan öğretmenin bu davranışı hangi soruyla ölçülebilir?

Çok basit şikayetlerle ceza alan, görevine son verilen, görev yeri değiştirilen öğretmen veya yöneticilerin katlandığı zorluğu hangi soru ile ölçebilirsiniz?
Ergenliğe gelmiş lise öğrencilerini saatlerce dinleyen, sorunlarını çözmeye çalışan Rehber Öğretmenlerin bu davranışı hangi soruyla ölçülebilir?
Okuluna, sınıfına kütüphane oluşturmak için oradan buradan kitap temin etmeye uğraşan öğretmenin bu gayreti hangi soruyla ölçülebilir?
Bazı siyasilerin veya bazı köy muhtarlarının olmayacak isteklerini geri çevirmekten çekinen yönetici ve öğretmenlerin bu sabrı hangi soruyla ölçülebilir?
Siyasi nedenler ve sendika üyelerinin görevlendirilmelerini sağlamak için değerlendirmelerle görevlerinden alınan başarılı okul müdürlerinin çektiği acılar hangi soruyla ölçülebilir?
 

Okulunun temizliğini sağlamak, araç gerecini tamamlamak için sağa sola koşup bağış toplamaya çalışan okul yöneticilerinin gayreti hangi soruyla ölçülebilir? ….
Yada tüm bunların tam tersini yapan idareci ve öğretmenlerin bu olumsuz tutumları hangi sorularla ölçülebilir? “
Zaten uzman olan öğretmenlere uzmanlık sınavı yapan bir modele tarihte ilk kez şahit olacağız. Bu ülkede öğretmenlerin hak ve hukukunu, itibarını savunacak bir sivil toplum örgütü zaten yok.
Yozgat’ta sendikaları en çok promosyon meseleleri ile gündemde görüyoruz…

merhabayozgat.com