Yıllardır okullarda tam gün eğitim hedefi olduğunu vurgulayan MEB, talep karşısında Anadolu Lisesi bulamayınca mevcut tam gün eğitim yapan liseleri ikili eğitime döndürdü.  

 

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, lise tercih döneminde geçen yıl yeni sistemle büyüyen kontenjan sıkıntısı bu yıl kaosa dönüştü.

MEB, 2018’de bütün öğrencilere yetecek kontenjan olduğunu açıklasa da öğrencilerin tercihlerini unuttu. Anadolu liseli kapısında yığılmalar meydana geldi. Binlerce öğrencinin nakil dönemlerinde açıkta kalmasının ardından bakanlık kontenjanların ilk yıl için arttırılacağını duyurdu.

Bu yıl ise bakanlık çareyi dönüşümde buldu. Bir çok şekilde daha önce tam gün eğitime geçmiş liselerde geriye dönüş başlatıldı. Anadolu liseleri yerel yerleştirme öncesinde ikili eğitime geçirilerek kontenjanlar iki katına çıkarıldı. 

Ankara’da 22 lise Çocukları için ikâmetgah adreslerine yakın bölgelerde lise tercihlerinde bulunan veliler, MEB’in ikili öğretim kararı ile karşılaştı.

Ankara’da Anadolu lisesi tercihlerinin en yoğun yapıldığı 9 ilçede dönüşüm başlatıldı. Bakanlığın ilk olarak kontenjanları artırmak için 22 liseyi tam gün eğitimden ikili öğretime dönüştürdüğü öğrenildi. Toplam 600’e yakın dersliğe sahip bu liselerde 4 bin 554 olan kontenjan sayısı, ikili öğretime dönüştürülmesinin ardından 9 binin üstüne çıkarılarak lise kapısındaki yığılmaya karşılık ilk önlemler alındı.