Bu Sene Öğretmenler İçin Haziranda Seminerleri Yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün bir araya gelen kabine, ülke çapındaki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm okulların Eylül ayına dek kapalı kalmasına, uzaktan eğitim uygulamalarının ise 19 Haziran 2020 gününe kadar devam ettirilmesi kararı aldı. Peki, 19 Haziran sonrası öğretmenler için seminer yapılacak mı?

Ocak ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere kısa sürede tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de etkisi güçlü şekilde hissedilen koronavirüse karşı alınan önlemler ve normalleşme süreci kapsamında gelecek sürecin gidişatını belirlemek amacıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün düzenlenen kabine toplantısından ülke genelindeki okulların durumu ile ilgili kritik kararlar çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından yaptığı açıklamlarda, 2019-2020 eğitim öğretim yılının sona erdirildiğini ve okulların Eylül ayında tekrar eğitim - öğretime açılacağını tüm Türkiye’ye duyurdu.

Uzaktan Eğitim Kesintisiz Bir Şekilde Devam Edecek

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirmiş olduğu açıklamada, koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana uygulanmakta olan uzaktan eğitimin EBA platformları ve EBA tv kanalları üzerinden 19 Haziran 2020 gününe dek kesintisiz olarak devam edeceğini ve canlı ders gibi etkinliklerde herhangi bir aksama yaşanmayacağını açıkladı.

19 Haziran Sonrası Seminer Olacak Mı ?

Söz konusu kararların açıklanmasıyla birlikte merak edilen bir diğer husus da 19 Haziran’da uzaktan eğitimin sonlanmasının ardından öğretmenler için seminer uygulamalarının yapılıp yapılmayacağı sorusu oldu. Ülke çapındaki tüm öğretmenlerin, mesleki gelişim çalışmalarına 19 Haziran 2020 tarihinden sonra devam edip etmeyeceği bugün itibariyle resmi yetki yetkililer tarafından cevaplanmış bir soru değil.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu husus ile ilgili herhangi bir resmi açıklama duyurulmadı. Fakat dün akşamüstü saatlerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tam katılımla düzenlenen kabine toplantısında alınan kararda 2020 -2021 eğitim öğretim senesi tümüyle kapatılmıştır denildiği için ülke genelindeki tüm öğretmenlerin mesleki gelişim ile ilgili çalışmalarına 2020-2021 eğitim öğretim yılı başlangıcı olan Eylül ayında devam etmeleri muhtemel görünüyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan tüm öğretmenler, bu konuyla ilgili yetkililer tarafından yapılacak bir resmi açıklamayı merakla bekliyor. MEB yetkilileri herhangi bir açıklama yaptığı takdirde en hızlı biçimde okuyucularımızla paylaşılacaktır.

Siz de görüş ve nerilerinizi haberin altındaki yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.