Son günlerde sosyal medyada çok sık gündeme gelen bu konu henüz net şekilde çözüme kavuşmuş değil. Yüz yüze eğitim kademe kademe başlatıldı. Uzaktan eğitime devam eden özellikle branş öğretmenleri ek ders ücreti alamama sıkıntısı çekiyor. Bakan Ziya Selçuk ek ders ücretleri ödenecek demişti. Ekim ayının ilk haftasında yüzbinlerce öğretmen ek ders ücreti alamadı. Çünkü canlı derslere göre verilen ek dersler maaş karşılığına bile denk gelemiyor bu durumda olan öğretmenler ek ders ücretinden faydalanamadı.
 

Eğitim camiasında tam anlamıyla bir ek ders kaosu yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İl MEM’lere gönderilen yazılarda öğretmenlerin maaş karşılığı ek derslerini doldurmaları halinde fazla ders saatleri kadar ek ders alacakları belirtiliyor. Fakat uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlere aynı anda birçok sınıf tanımlanıyor.

Böylece öğretmenler aynı anda birden fazla sınıfa EBA üzerinden canlı ders veriyor. Fakat birden fazla sınıfa aynı anda canlı ders verilmesine rağmen MEB bunu sadece bir ders saati olarak tanıyor. Hal böyle olunca her gün saatlerce canlı ders yapan öğretmenlerin ek ders alma şansları kalmıyor.

Öğretmenler Uzaktan Eğitim Sürecinde Çok Daha Fazla Yıpranıyor

Öğretmenlerin en çok şikâyet ettikleri nokta ise uzaktan eğitim sürecinde günde saatlerce EBA üzerinden canlı ders anlatılmasının, bu dersler için bilgisayar üzerinden saatlerce hazırlık süreci, öğrencilerle WhatsApp üzerinden sürekli koordinasyon kurulması ve rehberlik yapılmasının son derece zor ve yıpratıcı olduğu ifade ediliyor.