Şimdi de sizlerle öğretmenlerin mutlaka izlemesi gereken 10 filmle karşınızdayız.

Sizlere çok şey katacak bu filmler, sırası farketmeksizin siz değerli öğretmenlerimizin mutlaka izlemesi gereken filmler.

İşte mutlaka izlemeniz gereken 10 film:

Detachment / Kopma (2011)

Hayata karşı ümidi olmayan birçok öğrencinin hayatına dokunmaya çalışan bir öğretmenin hikayesi. Bunu yapmaya çalışırken öğretmenlerine saygı duymayan öğrencilerle karşılaşan öğretmen ayrıca gülü olmak zorunda ve duygularını kontrol etmek zorundadır.

Dead Poets Society / Ölü Ozanlar Derneği (1989)

Klasik eğitim anlayışını ve aşırı disiplini reddeden bir öğretmen, öğrencilerinin hayatını yaşaması istediklerini yapmasını teşvik etmektedir. Okul kendisinden pek memnun olmasa da öğrencileri kendisini fazlasıyla sevmektedir.

İki Dil Bir Bavul (2008)

Zorunlu görevini yapmak için Doğu'da eğitim hayatına başlayan bir öğretmenin hikayesi. Öğrencilerinin hemen hepsinin Türkçe bilmediği bir sınıfta öğretmen olmaya çalışmak üzerine bir film.

Au Revoir Les Enfants / Elveda Çocuklar (1987)

İkinci Dünya Savaşı sırasında öğrencilerini korumaya çalışan bir öğretmenin etkileyici hikayesi.

The Chorus / Koro (2004)

Yine kötü bir eğitim sistemi üzerinde farklılık yaratmaya çalışan bir öğretmenin hikayesini izliyoruz. Problemli öğrencilerin bulunduğu bir okulda onlara yeni bir şeyler katmaya çalışan bir öğretmen olmanın çabasını göstererek çocukların hayatına dokunabilen bir öğretmenin hikayesi.

Good Will Hunting / Can Dostum (1997)

Fazlasıyla zeki ama duygusal sorunları olan bir öğrenciyle konuşarak kendi hayatına ve öğrencisinin hayatını anlamlandırmaya çalışan bir öğretmenin ve öğrencisinin hikayesini etkileyici bir şekilde anlatan bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

3 Idiots / 3 Aptal (2009)

Eğitim sisteminin insanlar üzerindeki kötü etkilerini komik bir şekilde anlatan zevkli ve bir o kadar da duygusal bir film.

Like Stars on Earth / Yerdeki Yıldızlar (2007)

Dislestik bir öğrenciyi her çocuk özeldir düşüncesiyle hayata dahil etmeye çalışan bir resim öğretmeninin hikayesini anlatan duygusal bir film.

Monsieur Lazhar / Canım Öğretmenim (2011)

Hem kendi sorunlarını hem de öğrencilerinin sorunlarını çözmeye çalışan bir öğretmenin hikayesi. Bu filmin farklı yönü ise hep kötü bir eğitim sisteminde mücadele eden bir öğretmen yerine iyi bir eğitim sisteminde çocuklarının sorunlarını çözmeye çalışan bir öğretmeni izliyoruz.

Remember the Titans / Unutulmaz Titanlar (2000)

Irkçılık sorunun Amerika'da yaygın olduğu zamanda öğrencilerinin bu durumu aşıp sporda birleşmesini sağlamaya çalışan bir öğretmenin ve öğrencilerinin hikayesi üzerine bir film.