Karamürsel'de bazı sendikalarda çok yoğun üye istifaları yaşanıyor. Özellikle Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı eylem yapılmamasına öfkelenen sendikaların üyeleri beşerli-onarlı gruplar halinde istifa ederken bazı Okul Müdürlerinin kendi sendikasından istifaları önlemek için yasaları çiğnedikleri iddia ediliyor.

Karamürsel’de bazı sendikalarda çok yoğun üye istifaları yaşanıyor. Özellikle Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı eylem yapılmamasına öfkelenen sendikaların üyeleri beşerli-onarlı gruplar halinde istifa ederken bazı Okul Müdürlerinin kendi sendikasından istifaları önlemek için yasaları çiğnedikleri iddia ediliyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu gereği Kariyer Basamakları Sınavının iptal edilmesi için Eğitim Sendikalarının grev ve eylemleri Karamürsel’e de yansıdı. Öğretmenlere Sınavın iptali için 2 Kasım’da Karamürsel’deki okullarda yaşanan grevler, greve katılmayan, sınavın iptali için net tavır koymayan sendikalardan istifaları da beraberinde getiriyor.

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Önder Kaymaz, 4688 sayılı Sendikalar Kanunu’na atıfta bulunarak “4688 sayılı kanun “Üyeliğin sona ermesi” başlıklı 16 ıncı maddesi; “Her üye üyelikten serbestçe çekilebilir.

Üyelikten çekilme, çekilmek isteyen kamu görevlisi tarafından, üç nüsha olarak doldurulup imzalanan üyelikten çekilme bildiriminin kurumuna verilmesi ile gerçekleşir. Kurum görevlisi, kayıt numarası ile tarih verilen çekilme bildiriminin bir suretini derhal üyeye vermek zorundadır.”

Ne acıdır ki bazı Okul Müdürleri Müdürlük görevlerini bir kenara bırakarak Sendikal Fanatizmin esiri oluyor, üyelikten çekilmek isteyen kamu görevlisinin çekilme formunu DERHAL işleme koymak yerine “Çok güzel yapmışsın, çok iyi yapmışsın, aferin sana…”gibi sözler sarf ederek, odasına alıp kapıları kapatarak ikna etmeye çalışmak; hele ki memur ve hizmetlilere baskı yapmak gibi tutumlara girdiğini biliyor, duyuyoruz.

Fakat bazı okul müdürleri kendilerini yasa ve Anayasanın üzerinde görüyor olmalılar ki, pervasız tutumlara devam ediyorlar. Buradan bütün okul müdürlerine bir çağrıda bulunmak istiyorum: Karamürsel istediğiniz yasayı ihlal edebileceğiniz bir ilçe değildir. Bu ilçenin mülki, idari ve adli mercileri vardır.

Hiç kimse kendini kanunların üzerinde görmesin. Hele Anayasayı ihlal etmeye hiç kalkışmasın; bu tutumlar devam ederse bir gün ihlalci okul müdürleri hakkında Karamürsel Cumhuriyet Savcılığı’na 4688 sayılı kanun ve Anayasayı ihlal suçlarından yazılı başvuruda bulunmak zorunda kalınabilir.

Bu durumda ihlal suçu işleyen Okul Müdürleri hapis cezası istemiyle yargılanabilir. Hürriyetçi Eğitim Sendikası olarak bu tür bir suçun işlendiğine dair elimizde somut kanıtlar olduğunda ihlal suçu işleyen okul müdürleri hakkında Karamürsel Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmaktan çekinmeyeceğiz.

Bu ikinci uyarımızdır, üçüncüsü olmayacaktır. Bunu buradan açıkça belirtiyor ve bu konudaki sabrımızın sona erdiğini ilan ediyoruz.”dedi.

Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk