Lösemi hastası Öykü Arin'i neredeyse tanımayan yoktur. Öykü için segferberlik başlatan Mehmet öğretmen acı şekilde aynı kadere yakalandı ve lösemiden dolayı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İzmir'de yaşayan ve orada görev yapan Mehmet Demen adlı öğretmenimiz tedavi gördüğü lösemi hastalığına yenik düştü

Lösemi hastalığı ile mücadele eden Aydınlı öğretmen Mehmet Demen, ilik nakli olmayı beklerken, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Mehmet öğretmenin ölümü başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.

Lösemi hastalığı ile mücadele eden Aydınlı öğretmen Mehmet Demen (42), ilik nakli olmayı beklerken, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde görev yapan Mehmet Demen'e 8 ay önce Lösemi teşhisi konulmuştu. Ege Üniversitesi Hastanesi Hematoloji bölümünde tedavisine başlanan Mehmet öğretmen için uygun donör arayışına başlandı. Demen'in sağlığına kavuşması için uygun donörden ilik nakli yapılması gerekiyordu.

Aydın'da birçok belediye Mehmet öğretmen için kampanya başlattı. Düzenlenen kampanyaların ardından biri yurt dışı, biri yurt içi olmak üzere iki uygun ilik bulundu. İlik nakli olması beklenen Mehmet öğretmen tedavi gördüğü hastanede hastalığı ilerlediğinden dolayı yoğun bakım ünitesine alındı.

. Uygun donör bulunmasına rağmen hastalığı tekrar nükseden ve ilik nakli gerçekleştirilemeyen Mehmet öğretmen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Mehmet öğretmenin ölümü başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.
KADERİN ACI CİLVESİ Mİ DENİR...
MEHMET ÖĞRETMEN KÜÇÜK ÖYKÜ İÇİN UMUT OLMAK İSTEMİŞTİ
İŞTE GEÇEN YIL YAŞANAN O OLAYIN HABERİ.. 27.11.2019
İzmir'de görev yapan Aydınlı öğretmen 41 yaşındaki Mehmet Demen, Öykü Arin'e umut olmak için kök hücre bağışından bulunduktan sonra kendisi lösemiye yakalandı. Tedavisi nedeniyle 2 aydır öğrencilerinden uzak kalan Mehmet öğretmene uygun donörün bulunması için Aydın'da kampanya başlatıldı. İzmir Karşıyaka'da bir ilkokulda sınıf öğretmeni olan 20 yıllık öğretmen Mehmet Demen, 2019-2020 eğitim yılının açılmasından 2 gün sonra 11 Eylül günü grip şüphesiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu.

Yapılan tahlillerinde Demen'in lösemi hastası olduğu belirlendi. Yaklaşık 2.5 aydan beri EÜH Onkoloji Bölümü'nde tedavi gören ve kemoterapi nedeniyle saçları dökülen evli ve 2 çocuk babası Demen'in sağlığına kavuşması için uygun donörden ilik naklinin yapılması gerekiyor. Aile bireylerinden uygun donör bulunamaması üzerine Demen'in ailesi ilik bağışında bulunulması için yardım istedi. Mehmet öğretmen için Aydın'da yakınları ve öğrencileri tarafından kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı.
Öğrencilerinden ayrı kalmanın üzüntüsünü yaşayan Mehmet Demen, İzmir'de lösemi hastası Öykü Arin'e kök hücre bağışında bulunduktan birkaç hafta sonra kendisinin de aynı hastalığa yakalandığını öğrendi. Öykü gibi kendisinin de ilik nakli ile hayata tutunacağı umudunu taşıdığını belirten Demen, "Öykü Arin, kök hücre bağışı konusunda toplumda farkındalık yarattı. Ben de o dönemde Öykü için kök hücre bağışında bulunmuştum. Ancak aynı hastalığın pençesine düştüm.

Hastalığım nedeniyle çok sevdiğim öğrencilerimden ayrı kaldım. İyileşerek yeniden okula öğrencilerime dönmek istiyorum. Bana umut olacak uygun bir donörün bulunmasını bekliyorum" dedi. Eşinin sağlığına kavuşması için ilik nakli olması gerektiğini ifade eden Evren Demen de yardımseverlerin desteğini beklediklerini söyleyerek herkesi donör olmaya davet etti