Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde çıkan ‘800.000 Yabancı Öğrenci Eba’dan Yararlanıyor’ başlıklı haber sosyal medyada paylaşılınca yorum rekoru kırdı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında başlatılan uzaktan eğitim sürecinde, ülkemizde bulunan 800.000 yabancı öğrenci ve ailelerine de Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde alternatif eğitim hizmetleri de sunuluyor.

Her bir öğrencinin ihtiyacının değerlendirildiğini ve tüm öğrencilerin bu süreçten en az etkilenmesi için titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; yabancı yetişkinlerin Türkçe öğrenimi için uzaktan ve yüz yüze eğitim sistemleri bir araya getirilerek oluşturulan ‘Harmanlanmış Eğitim’ modelinin e-öğrenme yöntemiyle devam ettiğini söyledi.

MEB Hesapları Yorum Yağmuruna Tutuldu
Bunun üzerine bütün aşamaları geçen ancak kadro verilmeyen PİKTES Öğretmenleri tarafından yakın takibe alınan Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya hesapların yorum yağmuruna tutuldu. Sayıları 5 bin’e yakın olan PİKTES Öğretmenleri tarafından yapılan yorumların binleri aşması dikkatlerden kaçmadı.

Kalıcı İstihdam talebi var
“4 yıldır PIKTES öğretmenleri olarak güzel dilimizi öğretmek için gece gündüz demeden çalıştık. Kalıcı istihdam talep ediyoruz. KPSS ve mülakatı puanı ile 4 yıldır 26 şehirde özveri ile görevini ifa eden yaklaşık 4 bin Piktes öğretmeni gerek yüz yüze eğitimde gerek uzaktaneğitim de de başarılarını daim ettirmiştir. MEB’in bizleri görmesi fazlası ile bizi mutlu etmiştir.” Yorumları öne çıktı.