Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak? 15 bin sözleşmeli öğretmen başvuruları sonrası, binlerce öğretmen adayı tercihlerini 21 ile 26 Ocak tarihleri arasında tamamladı. Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri için sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylara tercih hakkı verildi. Adaylar e-devlet sistemi üzerinden tercihlerini yaptı, şimdi gözlerini MEB’ten gelecek habere çevirdi. İşte MEB tama takvimi ve Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları...

Sözleşmeli öğretmenlik tercih işlemleri dün sona erdi. En çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 2 bin 175 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 755 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği ve bin 302 kontenjanla okul öncesi öğretmenlik olacak. 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50’si İstanbul’a yapılacak. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak? İşte Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları hakkında merak edilenler...

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları 31 Ocak’ta açıklanacak, sonuçların açıklanacağı saat ise henüz belli olmadı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI

Sözleşmeli öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı listesi MEB’in internet sitesinde yayınlandı.

Sözleşmeli öğretmenlik için, öğretmen doluluk oranı, branş, kontenjan dağlımı, ve ihtiyaç duyulan alanlar göz önünde bulunduruldu. Bu bağlamda en çok atama yapılacak alanlar şu şekilde; 2 bin 175 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 755 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği ve bin 302 kontenjanla okul öncesi öğretmenlik yer aldı.

Diğer yandan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için bin 30, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 1, İngilizce öğretmenliği için 857, rehberlik öğretmenliği için 804, matematik öğretmenliği için 733, fen bilimleri öğretmenliği için 702, Türkçe öğretmenliği için 698, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği için 501, beden eğitimi öğretmenliği için 39’u milli sporcu olmak üzere 390 kişilik kontenjan belirlendi. Öğretmenlik için atama gereken 110 alandan her biri için de kontenjan ayrıldı.

 “15 BİN ÖĞRETMEN ATMASININ YÜZDE 50’SİNİ İSTANBULA VERECEĞİZ”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Esenler “Tuna Eğitim Vadisi” temel atma törenine katıldı.

Bakan Özer, “İstanbul'daki eğitim yatırımlarını 2022 yılında tamamlamak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Şu ana kadar İstanbulumuza 5 milyarın üzerinde eğitim yatırımını 2022 yılında verdik. Sadece okul yapma değil, aynı zamanda okulların içerisinin donanımının yapılması için ciddi bir şekilde destek veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu gibi 31 Ocaktaki 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50sini yani 7 bin 500 öğretmeni de inşallah İstanbul'a vereceğiz. Sadece İstanbul'da okullar yapmak değil, aynı zamanda öğretmen, insan kaynağı atamak, alt yapının güçlendirilmesi noktasında ciddi yatırımlarla desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.