Kritik kabine toplantısı bugün yapılacak. Pandeminin seyrinin yavaşlaması yasak konusunda bir çok kişiyi umutlandırdı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü kabine toplantısının ardından halka sesleniş konuşmasında birçok konuda .çok önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Bu açıklamardan bir çok başlıktan birisi de 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağı hakkında olacak. 

24 TV'de konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuya ilişkin, "65 yaş ve üstü bütün büyüklerimiz yaklaşık 45 gündür evden çıkmadılar. Sağ olsunlar, bu kurala riayet ederek çok tarihi bir görevi de yerine getirdiler, hem kendi hayatlarını korudular hem salgının yayılmasını önlediler. Ülkemizde yaklaşık 7 milyon kadar 65 yaş ve üstü vatandaşımız var. Bu şikayetleri biz de alıyoruz. Cumhurbaşkanımız da bunları dinliyor. Cumhurbaşkanımızın şöyle bir talimatı oldu. 'Bilim Kurulu'nun bu konudaki değerlendirmesini aldıktan sonra pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda bu konuyu değerlendirelim. Bilim Kurulu'nun kanaati çerçevesinde de bu konuda bir karar alalım.' dedi. Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın bu konuda da bazı güzel haberleri olabilir." ifadelerini kullandı.