AK Parti 2023'te yapılacak seçimler için çalışmalarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti'de teşkilat yönetimlerinde yapılan değişiklikten sonra, parti MKYK'sında da birtakım değişikliklere gidiliyor.

AK Parti kulislerinde konuşulan ise Meclis dışı kalmasına rağmen teşkilatlarla birlikte sahada çalışan eski bakan ve eski milletvekillerinden bazılarının MKYK'ya taşınacağı ifade ediliyor.

BİNALİ YILDIRIM MKYK'YA

Yine parti kulislerinde, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a yeni görev verileceği de konuşuluyor.

Binali Yıldırım'ın MKYK'ya alınacağı ve sonrasında Genel Başkan Vekilliği veya Grup Başkanlığı görevine getirileceği iddiaları var.

Yıldırım'ın da partide görev almaya sıcak baktığı belirtiliyor.

Meclis'le ilgilenen bir genel başkan vekili olacak

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi konuyla ilgili canlı yayında yaptığı açıklamada İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın da AK Parti Genel Başkanvekiliği görevine getirileceğini duyurdu.

Selvi yaptığı açıklamada "İki Genel Başkan vekili olacak demiştik. Bu iki isim Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş. Binali Yıldırım Genel Başkan vekili. Milletvekilleri üzerinde ayrı bir ağırlığı var. Sanıyorum o nedenle daha çok Meclis'le ilgilenen bir genel başkan vekili olacak. Numan Bey de daha çok parti ile ilgilenen bir genel başkan vekili olacak. Konuşmayı taçlandıran yeni anayasa çağrısıydı. Belli ki 2022 yılını işaret ettiğine göre biz 2023 yılına da yeni anayasa vurgusu ile gireceğiz" ifadelerini kullandı.